Facebook Meta ilk mağazası için harekete geçti

Rus mahkemesi Meta ve WhatsApp ile problem yaşıyor

Meta gelecek ay Kaliforniya, Burlingame’deki kampüsünde ilk donanım perakende mağazasını açmaya hazırlanıyor.

Facebook Meta ilk mağazası için harekete geçti. 9 Mayıs’ta açılması planlanan mağazada ziyaretçilerin Meta Portal görüntülü telefonlarını ve Quest sanal gerçeklik kulaklıklarını deneme ve satın alma imkanı olacak. Ziyaretçilerin ayrıca geçen yıl piyasaya sürülen Ray-Ban Stories akıllı gözlüklerini de deneyebilecek ve çevrimiçi sipariş verme konusunda yardım da alabilecekler.

Facebook Meta

Meta’nın mağazası, kullanıcıların bir mağaza çalışanı ile görüntülü arama özelliklerini test edebilecekleri Portal için bir demo alanı içerecek. Mağazada Beat Saber, GOLF+, Real VR Fishing ve Supernatural de dahil olmak üzere birçok Quest 2 demosunu test etme alanı bulunacak ve ziyaretçiler evlerine kendilerini bu oyunları oynarken gösteren 30 saniyelik bir karma gerçeklik klibi götürebilme şansına sahip olacak.

Facebook Meta ilk mağazası için harekete geçti

Facebook Meta

Ziyaretçiler ayrıca, yerleşik kameralarla video yakalayan ve paylaşan Ray-Ban gözlüklerinin farklı stillerini deneyebilecek ve satın almadan önce bu gözlüklerin kapasitesini test edebilecekler. Meta ayrıca web sitesine bir “Mağaza” sekmesi ekleyerek tüm ürünlerin çevrimiçi olarak tek bir yerde bulunmasını da kolaylaştıracak bir adım atıyor.

Facebook Meta

Bu girişim ile Meta geçen yıl ilk mağazasını açan Google gibi şirketleri takip ederek donanım satışlarına önemli bir adım atmış oluyor. Meta, daha önce VR kulaklıkları için demo istasyonlarında Best Buy ile ortaklık kurmuş ve Ray-Ban Stories ile güneş gözlüğü şirketinin mağazalarında yer almıştı. Bu yeni mağaza da, şirketin ana odak alanlarından biri olan ve insanlara alışılmadık sanal ve artırılmış gerçeklik (bazen “metaverse” olarak nitelendirilen) teknolojisini satmak için yeni we başka bir fırsat sunacak gibi görünüyor.

Meta ve Google için reklam darbesi!