Facebook hakkında hiç duymadığınız gerçekler

veri sizintisi

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan Facebook hakkında son derece çarpıcı iddialar ortaya atılıyor. Şirket hayatının en zor günleri ile karşı karşıya. İşte haberimizin detayları.

Geçtiğimiz 3 yıl içerisinde Facebook ile ilgili ortaya atılan skandallar, adeta onu kullanılamaz hale getirmişti. Mark Zuckerberg öncülüğünde geliştirilen Facebook, Dünya tarihinin en suçlu uygulaması olabilir. Şirketin adeta bir suç makinesi gibi çalıştığı görülüyor.

Facebook hakkında ürkütücü gerçekler ortaya çıktı

Facebook şirketinin öncelikli olarak YouTube, Twitter ve Amazon gibi rakiplerin önünü kesmek için kullanıcıların verilerini kullandığı ortaya çıktı. Üstelik tüm bunları kullanıcı gizliliği adı altında gerçekleştirdi.

data guvenlik

Cambridge Analytica ile birlikte iyice ortaya çıkan veri hırsızlığı bambaşka boyutlarla kendisini gösterdi. Facebook kuruluşunun kullanıcı verilerini ulaşmak isteyen şirketleri ödeme yapma konusunda baskıladığı görüldü. Sızdırılan deliller ışığında Facebook kuruluşunun büyük bir baskı yaptığı fark ediliyor.

Genel olarak değerlendirildiğinde Facebook platformuna üye olan herkesin verilerinin bir şekilde sızdığı ortaya çıktı. Böyle bir durumda hiç kimsenin zarar görmeden bundan kurtulduğunu söylemek mümkün değil. Peki sizce Facebook şirketi veri sızıntıları konusunda dikkatli mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Facebook logo değiştiriyor