Facebook, Gruplarda Discord benzeri ses kanallarını test ediyor

Facebook, Gruplarda Discord benzeri ses kanallarını test ediyor

Facebook, Gruplar için yeni bir ses özelliği deniyor. Şirket, bir blog gönderisinde paylaştığı Discord benzeri sesli sohbetleri Gruplara getirecek ses kanallarını test ediyor. İşte detaylar.

Facebook, odaları olan Gruplar için zaten ses özelliklerine sahipti. Ancak, tek seferlik sesli sohbetler için tasarlanan bu özelliğin aksine, sesli kanallar, Discord’a çok benzeyecek. Yani, grup üyelerinin herhangi bir zamanda birbirleriyle konuşabilecekleri özel alanlar olacak.

Değişiklik, sosyal ağın test ettiği birkaç güncellemeden biri. Şirket ayrıca, her Grubunda, üyelerin belirli konuları tartışabilecekleri alt gruplar olan diğer “kanallar” türlerini de deniyor. Belirli bir grupla ilgili konular etrafında grup mesajı dizilerini düzenleyen topluluk sohbet kanalları gelecek.

Facebook, Gruplarda Discord benzeri ses kanallarını test ediyor

Facebook ayrıca, uygulamasında tüm kullanıcıların Gruplarını daha belirgin hale getirecek (ve yeni kanallar oluşturmak için özel kısayollara sahip olacak) yeni bir kenar çubuğunu test ediyor. Şimdilik bu özelliklerin tümü, yalnızca küçük bir kullanıcı alt kümesine sunulacak testler ancak şirket, değişiklikleri zaman içinde daha geniş bir alana yaymayı planlıyor.

Güncellemeler, şirketin ana uygulaması için daha büyük değişikliklere göz attığı bir sırada geliyor. Şirket, kullanıcıların akışlarını mevcut sosyal grafiklerinden daha fazla AI odaklı önerilere göre yeniden yönlendirecek daha geniş bir yeniden tasarım üzerinde çalışıyor. Aynı zamanda, yeni kenar çubuğu, uygulamanın ana akışı değiştiğinde Grupların öne çıkmasını ve kolayca erişilebilir olmasını sağlamak için eklenecek.

Facebook ve Instagram bu gönderileri engelleyecek!