Facebook Messenger artık daha akıcı!

Facebook Messenger

Facebook Messenger iOS’te aldığı güncelleme ile sıfırdan tasarlanan daha akıcı sürümü ile karşımıza çıktı. Lite sürümler iOS’te tarih olabilir.

Facebook’un mobil uygulamasının aşırı derecede ağır olduğundan herkes şikayet ediyordu. Bu yüzden birçok kullanıcı iOS ve Android’de Facebook ve Messenger’ın Lite sürümünü kullanıyordu. Facebook nihayet Messenger uygulamasını güncellemeye karar verdi. Güncelleme ile daha hızlı, daha küçük ve daha basit hale getirilen Messenger’ın, artık daha kullanışlı olduğunu söyleyebiliriz.

Yıllar geçtikçe Facebook, Messenger uygulamasına giderek daha fazla özellik ekledi. Bu özellikler ile uygulama çok ağır çalışmaya başlamıştı

Facebook uygulamasını iOS’te Project Lightspeed olarak adlandırılan proje ile baştan tasarlamış. iPhone ve iPad’de kullandığı alan 4 kat daha düşük olan Messenger’ın 2 kat daha hızlı çalıştığı söyleniyor.

Facebook Messenger

Facebook bunu başarmak için; Project Lightspeed’in bir parçası olan yeni altyapı ile çalışmak için mevcut özelliklerinin tümünü yeniden kodlamak zorunda kaldı. Uygulama, eski uygulamaya kıyasla sürekli daha hızlı açılıyor. İlk olarak iOS‘e gelen yeniden kodlanmış Messenger’ın, yakında Android’e de gelmesi bekleniyor.

İlerleyen dönemde muhtemelen bu yıl içerisinde Facebook’un ana uygulamasının da baştan tasarlanma ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirtelim.

PlayStation 5 Pro sızıntısı ortalığı karıştırdı!

Facebook’un bu proje sayesinde Lite sürümlerine olan ilgiyi azaltması bekleniyor. Ancak Lite sürümler Hindistan gibi internet altyapısı kötü ülkelerde daha az veri harcadığı için oldukça popüler. Bu yüzden Lite sürümlerin sadece Hindistan gibi ülkelerin mağazalarına özgü olma ihtimali de bulunuyor.