Facebook 1.32 Milyar Aylık Kullanıcıya Ulaştı

Facebook 1.32 Milyar Aylık Kullanıcıya Ulaştı

2014’ün ikinci mali çeyreğinde oldukça başarılı bir grafik yakalayan Facebook, aylık 1.32 milyar aktif kullanıcıya ulaşarak istikrarlı büyüyüşünü sürdürdü.

Dünyanın en çok tercih edilen sosyal medya platformlarından birini bünyesinde barındıran Facebook firması, dünyanın en büyük teknoloji firmaları arasında yer alıyor. Ancak şimdiden zirvedeki firmalar arasında yer alıyor olması Facebook‘un daha da büyümesini engellememiş gibi görünüyor. 2014 yılının ikinci çeyreği için mali rakamlarını geçtiğimiz günlerde açıklayan firma, toplam gelirini önemli ölçüde arttırarak 2.9 milyar dolara arttırdığını açıkladı. Üstelik bu devasa gelirin büyük bölümünün reklamlardan elde edildiği dikkat çekti.

Facebook

Facebook‘un Haziran ayındaki günlük ortalama kullanıcı sayısı 829 milyona ulaşarak, geçtiğimiz yıl aynı dönemdeki kullanıcı sayısına oranla yüzde 19’luk artış gösterdi. Bu 829 milyon günlük kullanıcının 654 milyonunu oluşturan mobil kullanıcıların sayısı ise geçtiğimiz yıla oranla yüzde 39’luk artış göstermiş durumda. Facebook’un aylık aktif kullanıcı sayısı ise geçtiğimiz yıla oranla yüzde 14’lük artış göstererek 1.32 milyara ulaştı. Bu gelişmelerden memnuniyetini dile getiren Mark Zuckerberg, oldukça başarılı bir mali çeyreği geride bıraktıklarını söyledi.

The Last of Us 2 İçin İlk Adımlar Atıldı