Torrent’e Darbe!

ss4

Torrent siteleri oyun, film, video  indirmek için kullanılan  popüler sitelerdi. Ancak son zamanlarda korsancılığa yönelik yapılan mücadeleler neticesinde, Torrent sitelerine de, yasaklar gelmeye başladı.

Yasa dışı her türlü müzik, film, yazılımın bulunduğu Torrent bu aralar sancı çekiyor. Dünya’nın belli bölgelerinde başlatılan Torrent sitelerini kısıtlama eylemi, giderek yayılmaya başladı. 21 Torrent sitesine erişimi engelleyen İngiltere bu kervana en son katılan ülke oldu. 21 tana torrent sitesinin kapatılmış olması, ağır bir darbe niteliği taşıyor torrent uygulaması için.

ss

IsoHunt sitesine açılan dava 7 sene sürmüş ve alınan kararla yasa dışı ürünlere erişimi sağladığından dolayı kapatılma kararı alınmıştı. Ondan sonra The Pirate Bay, EZTV ve Kickass Torrents’e yasak getirildi. Şimdi ise Torrent’in yüksek trafik sağlayan sitelerine yasak geliyor. Erişime engelleme kararı çıkar çıkmaz, İngiliz IPS’lere karar ulaştığı zaman bir hafta içerisinde erişim engelleme işlemi tamamlanacak. Benzer kararlar dünya her tarafında Torrent için alınmaya başladı. Sahiplerine ulaşılamayan siteler kapatılıyor. Bu müzik ve eğlence sektörünün yaptığı büyük bir operasyon olarak tarihe geçti. Sitelerin sahiplerine ulaşılanlara da dava açıldı. Diğerlerinin de sahiplerinin belirleme işlemi yapılıyor. Torrent her ne kadar buralardan sağladığı trafikle gelir elde etmiş olsa da, bundan sonrası için ona online dünyada yer yok gibi.