Face ID destekli Xiaomi Smart Door Lock Pro duyuruldu

Xiaomi Smart Door Lock Pro

Xiaomi’nin Face ID destekli Xiaomi Smart Door Lock Pro modeli duyuruldu. Kapı kilitlerini bu ürün ile çok kolay bir şekilde açabileceksiniz.

Xiaomi, çok büyük bir ekosisteme sahip önde gelen üretici olmayı başarmıştı. Birçok kişi Xiaomi’yi bir “akıllı telefon şirketi” olarak görüyor. Ancak Xiaomi bundan çok daha fazlasını barındırıyor. Şirket sadece akıllı telefonlar üretmekle kalmıyor, çoğunun çip ve yazılımla ilgisi olmayan geniş bir ürün yelpazesi de üretiyor. Örneğin, Xiaomi’nin sırt çantaları, ayakkabıları, cüzdanları, ceketleri gibi ürünleri de bulunuyor. Bu alandaki tecrübesi iki yıldan fazla olan şirket, bugün Face ID desteki Xiaomi Smart Door Lock Pro modelini duyurdu.

Xiaomi Smart Door Lock Pro neler sunuyor?

Smart Door Lock Pro için yayınlanan görselde, şirketin bu ürünü 4 Kasım’da piyasaya süreceğini gösteriyor. Postere bakıldığında, bu cihazın bir ön kamera ile geldiği anlaşılıyor. Bu, bu cihazın yüz tanımayı destekleyebileceğine dair iddiaları artırıyor. Halihazırda piyasada yüz tanımayı destekleyen akıllı kapı kilidi ürünleri olduğu düşünüldüğünde Xiaomi Smart Door Lock Pro’nun bu özelliği benimsemesi muhtemel.

Xiaomi Wear 2.0 yeni özellikler ile geliyor

Yüz tanıma kapı kilitleri yalnızca parmak izlerini, parolaları ve diğer kilit açma yöntemlerini destekliyor. Akıllı kapı kilidinin, kilit açma ve alarmı tanımlama gibi daha yüksek rahatlık ve daha fazla güvenlik sunduğu ortada.

Xiaomi Smart Door Lock Pro

Xiaomi’nin yeni akıllı kilit sistemi Android ve iOS cihazlar ile de uyumlu olacak. Bu sayede telefon üzerinden kiliti kontrol etmek de mümkün olacak. Muhtemelen Android telefonlarda Bluetooth yardımı ile mesafe ölçümü de yapılacak. Bu sayede evden çıktığınızda kapıyı kilitlemeyi unutsanız bile evden uzaklaştığınız için otomatik olarak kapı kilitlenecek.