The Evil Within Ön İnceleme

the evil within

Korku ve aksiyon sevenlerin beklediği gün gelip çattı. Mağaza raflarında bulamasanız bile Steam üzerinden edinebileceğiniz yapım, daha piyasaya çıkmadan özel bir üne kavuştu. Peki The Evil Within söylendiği kadar iyi mi?

Yaşayan dehşetin gecesi… The Evil Within’i tanımlamak için kolayca kullanılabilecek cümle…

Öncelikle şunu belirtelim, The Evil Within sizi koltuğunuzda zıplatacak bir oyun değil. Köşeden bir zombi çıkıp “Bööö” yapmıyor. Ancak öyle bir ortam yaratılmış ki zombilere ihtiyaç duymuyorsunuz. Her adımınızın sizin yaşayan dehşet gecesine biraz daha yaklaştırdığını fark ediyorsunuz. Düşmanlar aniden ortaya çıksın veya çıkmasın, atmosfer kalbinizi yerinden çıkarmaya haydi haydi yeter.

2699110 vlcsnap 2014 10 21 11h30m59s50

Yapımda Sebastian Castellanos isimli bir dedektifi canlandırıyorsunuz. Amacınız, akıl hastanesindeki cinayetleri çözmek. Evet konu fazlasıyla klişe. Ne de kısa süre önce Outlast’ta benzer bir konuyla karşılaşmıştık.

The Evil Within’de “Böö” yapan canavar eksikliği çevresel faktörlerle kapatılmış. Işıklar aniden sönüyor, ampuller patlıyor, duvarlardan kan sızıyor.

Grafiksel açıdan The Evil Within kusursuz bir yapım. Eh, bu kadar yüksek sistem gereksinimlerine ihtiyaç duyulursa bu son derece normal. Müzik ve sesler de sinirinizi bozacak (kötü değiller yalnızca atmosferi yansıtıyorlar) cinsten ve profesyonel.

Oyunda garip bir özellik mevcut: Evet manuel save seçeneği var ama sadece bölüm başlarında aktif oluyor. Siz iyisi mi Auto Save opsiyonuna güvenmeye devam edin. Yoksa kendinizi tekrar ve tekrar aynı yerleri oynamak zorunda bulabilirsiniz.

Bir dedektif olarak doğal olarak silahlısınız ama silahınıza nokta atışı yapmadığınız sürece çok güvenmemenizi tavsiye ederiz. Bazen kaçmak en iyi yoldur. Lakin zamanla zayıflıkları teker tekere çözdüğünüzde silahınız sizin en iyi dostunuz olacak.

Boss savaşları gereğinden fazla kolay. Ancak ve ancak birkaç düşman sizi sonuna kadar zorluyor.

The Evil Within; inanılmaz atmosferi, grafikleri, RPG’leri andıran gelişim sistemi ile artı puan toplarken; kafasına göre takılan Auto Save ve klişe konusu ile bizden 8/10 puan alıyor.

Google Kesenin Ağzını Açtı