Ethereum madenciliği için talep artıyor

Ethereum

Ekran kartları ile yapılan ethereum madenciliğine talep artmaya devam ediyor. Görünen o ki Ethereum madenciliği bir süre daha popülaritesini korumaya devam edecek.

Ethereum’un rekor üzerine rekor kırması bu coin’in madencilik aktivitelerinin de artmasına neden oldu. Şu anda GPU yani ekran kartlarıyla pek çok coin’in madenciliğini yapmak mümkün. Fakat iş kar hesabı yapmaya geldiğinde Ethereum’ın rakiplerine oranla açık ara önde olduğunu görüyoruz.

Durum böyle olduğu için madencilikle uğraşanların pek çoğu da ekran kartlarıyla ETH kazmaya yöneliyorlar. Peki bu durum karlılığı ne kadar süre daha devam ettirecek.

Malum ETH söz konusu olduğunda sonlu bir arzdan bahsetmek mümkün değil. Yani Bitcoin’de olduğu gibi şu kadar ETH çıkacak başka da yok gibi bir durum söz konusu değil.

Ethereum madenciliği için talep artıyor

Bu sebepten ötürü ETH tarafında herkes, sahip olduğu rig sayısını arttırarak gelirlerini de arttırmak istiyor. Lakin ağdaki madenci sayısı çoğaldıkça ETH zorluğu da artıyor. Hal böyle olunca da madencilerin gelirleri doğal olarak düşüyor.

Lakin bu durum bile madenci ağına katılanların sayısını azaltmış değil. Hali hazırda satın aldığınız bir ekran kartı çıkardığı ETH ile kendisini 9 ayda telafi edebiliyor. Fakat zorluk bu şekilde artmaya devam ederse ekran kartlarının kendi maliyetlerini telafi etme süreleri de yıllara yayılabilir. Dolayısıyla mevcut zorlukta ETH madenciliğine girmenin ne kadar mantıklı olduğu da sorgulanabilir.

Ripple yani XRP sonunda patladı! İşte detaylar