Essential Phone için Oreo betası başladı

essential phone 1

Android’in kurucu ortaklarından biri olan Andy Rubin tarafından geliştirilen Essential Phone, geçtiğimiz dönemde satışa sunulmuştu. Tanıtım dönemi son derece verimli geçen telefonun, pazarlama süreci ise pek de istenildiği gibi olmamıştı. Essential Phone’un pazarlama sürecinde yaşanan sıkıntılar bir yana, telefonun hali hazırda çok kısıtlı bir bölgede satışa sunulması da büyük hayal kırıklığına neden oldu.

Essential Phone, Oreo’ya geçiyor

Essential Phone’un başarısız olmasının nedenlerinden birisi de telefonun etiket fiyatıydı. Sektöre ilk defa giriş yapacak olmasına karşın oldukça üst segmentten bir fiyatlar raflardaki yerini alan Essential Phone, doğal olarak beklentilerin gerisinde kaldı. Uzun lafın kısası, Andy Rubin ve arkadaşları ilk akıllı telefon projesinden umduğunu bulamadı.

Essential Phone’un gecikme yaşadığı tek unsur fiziksel stoklar değil. Zira telefon için duyurulan Android Oreo betası da oldukça geç başladı. Eylül ayında başlayacağı duyurulan beta testi geçtiğimiz gün itibari ile kullanıma sunuldu.

Eğer bir şekilde Essential Phone edindiyseniz ve betaya katılmak istiyorsanız tek yapmanız gereken şey telefonun sitesine girerek betaya kayıt olmak. Sonrasında karşınıza çıkan link yardımıyla Oreo betasını telefonunuza indirip kurabilirsiniz.

Elbette bu bir beta sürümü olduğundan bazı hataların hoş görülmesi gerektiğini de hatırlatalım. Essential’in Android Oreo’nun normal sürümünü ne zaman yayınlayacağı ise henüz netleşmiş değil. Fakat beta için bile 2 ay bekleyen bir şirketin, normal sürümü yılbaşından önce yayınlaması pek de mümkün görünmüyor.

Nokia Steel HR satışa sunuluyor