Eski Apple Watch kullanıcılarına güzel haber!

Eski Apple Watch

Apple tarafından geçtiğimiz günlerde gerçekleşen organizasyonla tanıtılan ve yeni Apple Watch modellerinin en sevilen özelliği olan düşük güç modunun, neredeyse bütün akıllı saat modellerine geleceği duyuruldu.

Eski Apple Watch kullanıcılarına güzel haber! Apple, kendisi için yılın en önemli gününü geride bıraktı. Şirket tarafından tanıtılan her cihaz ayrı ayrı gündem olmayı başarırken, uzun süredir gündemi meşgul eden Apple Watch Series 8 ve Apple Watch Ultra modellerine gösterilen ilgi ise bir başka oldu.

Eski Apple Watch

Apple Watch Series 8 modeli için aslında kolaylıkla Apple Watch Series 7’nin devamı diyebileceğimiz için, olağanüstü yeniliklerden ve tasarım açısından farklılıklardan bahsetmek pek mümkün değil. Ancak yepyeni bir seri olan Apple Watch Ultra için aynı şeyleri söyleyemeyiz.

Eski Apple Watch

Eski Apple Watch kullanıcılarına güzel haber!

Bu iki akıllı saat modeli arasındaki tüm tasarım ve özellik farklılıkları bir yana koyarsak, sadece batarya kapasiteleri ve kullanım süreleri bile başlı başına önemli bir fark olarak karşımıza çıkıyor. Öyle ki, Apple Watch Series 8 tek şarjla 18 saate kadar kullanım ömrü sunarken, Apple Watch Ultra’da ise bu süre 2 katı yani tam 36 oluyor. Ancak bu süreler saatlerin günlük kullanım modları için geçerli. Bir de yeni serilerle birlikte gelen düşük güç modu özelliği devreye girdiğinde, her iki saatin kullanım süresi de neredeyse 2’ye katlanıyor.

Eski Apple Watch

İşte düşük güç modunun bu yönünü gören ve Apple Watch modellerinin yeterli kullanım süresi sunmadığını düşünen akıllı saat kullanıcıları, acaba bu özellik bizim modellere de gelir mi diye düşünürken, Amerikalı teknoloji devinden beklenen açıklama geldi. Yakın zamanda servis edilmesi beklenen watchOS 9 güncellemesine entegre edilen düşük güç modu özelliği, Apple Watch Series 4 ve bundan sonraki bütün modeller için erişilebilir hale gelecek. Bu sayede de eski Apple akıllı saatlerinin kullanım süreleri de ortalama 2 katına kadar çıkmış olacak.

iPhone 14 Photonic Engine teknolojisi ile büyüledi