Apple kullanıcıları siber korsanların hedefinde

Apple ve Facebook

Siber korsanlar hiçbir fırsatı kaçırmayarak dolandırabildikleri kadar çok insanı dolandırmaya devam ediyorlar. Dolandırıcıların son planlarına YouTube ve Apple’ı dahil etmeleri ise işin geldiği noktayı gösterdi.

Apple kullanıcıları siber korsanların hedefinde. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, dolandırıcıların insanları kandırabilmek için geliştirdiği yöntemlerinde arttığı görülüyor. Bu durumun son örneğini ise dün gerçekleşen Apple lansmanında görmüş olduk. Amerikalı teknoloji devi tarafından gerçekleştirilen lansmanın popülaritesinden faydalanmak isteyen bir grup dolandırıcı, binlerce kişinin kripto cüzdanlarını boşaltmış olabilir. Nasıl mı?

Apple çalışanı hakkında şaşırtan iddia!

Bilindiği üzere dün Apple yeni cihazlarını tanıtabilmek için oldukça kapsamlı bir tanıtım organizasyonu tertip etti. Bu lansmanı YouTube üzerinden takip etmek isteyen kullanıcılar ise dolandırıcıların tuzağına düştü.

Apple Elon Musk

Apple kullanıcıları siber korsanların hedefinde

Apple Ceo’su Tim Cook’un yıllar önce verdiği bir röportajı sanki Apple etkinliğinde yapılan bir konuşma gibi gösterdiler. Bu videoyu ilgi çekici bir başlık ve onlarca farklı etiketle süsleyen siber korsanların iki kademeli tuzağının birinci adımına kısa süre içerisinde 70 binden fazla kişi yakalanmış oldu. Üçkağıtın asıl can sıkıcı kısmı ise buradan sonra başlıyor.

Apple yeni maske kararı ile şaşırttı

Videonun sağ üst kısmında bulunan Bitcoin ve Ethereum logolarına tıklayan binlerce izleyici, bir anda kendilerini alakasız bir sitede buluyor. Tabi video ile bir bağlantısı varmış gibi gösterilen bu sitelerde, kullanıcıların kripto cüzdan bilgileri talep ediliyor ve bu talebi yerine getirenlerin cüzdanları ise dakikalar içerisinde boşaltılıyor. Gelen haberlere göre maalesef bu şekilde dolandırılan kişilerin sayısı bir hayli fazla. Ancak daha detaylı bilgilerin gelmesi için birkaç günüm daha geçmesi gerektiğini söyleyebiliriz.

Google dosya paylaşmanın kolay bir yolunu sunacak!