Eski Apple mühendisi altı ay hapis cezasına çarptırıldı

Apple iOS 17.3'ün Cihaz Koruması, iPhone Hırsızlarının Hayatını Zorlaştıracak

Apple mühendislerinden biri şaşırtıcı bir ceza ile karşı karşıya. İşte tüm detaylar.

Apple’ın sürücüsüz aracının geliştirilmesine ilişkin bilgileri çalmakla suçlanan ve suçunu kabul eden eski mühendis Xiaolang Zhang, 120 gün hapis cezasına ve ardından üç yıl denetimli serbestlik cezasına çarptırıldı. Zhang, 2018 yılında Çin’e uçağa binmek üzereyken San Jose Uluslararası Havaalanında tutuklandı. Başlangıçta suçunu kabul etmedi, ta ki 2022’de tavrını değiştirip ticari sırları çaldığını itiraf edene kadar. İlk kez 9to5Mac tarafından açıklanan cezaya ilişkin mahkeme belgesine göre, parmaklıklar ardında hapis cezasına ek olarak 146.984 dolar tutarında tazminat da ödemek zorunda. Zhang başlangıçta 10 yıla kadar hapis ve 250.000 dolar para cezasıyla karşı karşıyaydı.

Apple, iPhone satışları ile rekor kırdı

Eski şirket çalışanı, şirketin kod adı Project Titan olan on yıllık otonom araç girişimi için donanım mühendisi olarak çalışıyordu. Apple’ın şikayetine göre Zhang, şirketin otonom aracına ait devre kartının mühendislik şemalarını içeren 25 sayfalık bir belgeyi AirDrop aracılığıyla eşinin dizüstü bilgisayarına aktardı. Şirketin geliştirme laboratuvarlarından devre kartlarını ve bir Linux sunucusunu çalmanın yanı sıra, Apple’ın prototipini açıklayan teknik kılavuzların bir kopyasını da bu dizüstü bilgisayara sakladı.

Zhang, babalık izni ve Çin gezisinin ardından iPhone üreticisine ülkede XPeng Motors için çalışacağını söyleyerek Apple’dan istifa etti. XPeng’in aynı zamanda otonom sürüş teknolojisi üzerinde çalışma soruşturmayı tetikleyen nokta oldu.

Suzuki Yeni GSX-S1000GX ile Lüks Crossover Konseptini Yollara Çıkarıyor!