Enola Holmes Netflix’in yıldızlarını bir araya getirdi

Enola Holmes

Stranger Things’den tanıdığımız Millie Bobby ve The Witcher’dan bildiğimiz Henry Cavill, Enola Holmes filminde bir araya geldi.

Nancy Springer imzalı Enola Holmes Mysteries adlı polisiye romanın film adaptasyonu ilk olarak sinema için planlanmıştı. Fakat beklenen olmadı ve Netflix hızlı davranarak  Enola Holmes’un haklarını satın aldı.

Bu esasında çok önemli bir gelişme. Çünkü  Koronavirüs nedeniyle Netflix, tüm  prodüksiyonlarını süresiz olarak askıya almıştı. Ancak görünen o ki Netflix boş durmayarak  yeni içerikler edinmekten de kaçınmadı. Öyle ki Sherlock Holmes’u Henry Cavill ve kız kardeşini Millie Bobby’nincanlandırdığı Enola Holmes filmi bu yıl abonelerle buluşması bekleniyor.

Enola Holmes

Sherlock Holmes’un kız kardeşi

Enola, 16. yaş gününde annesinin kaybolduğunu öğrenir onu yok sayan ağabeyleri Sherlock ile Mycroft’tan yardım ister.  Sherlock ve Mycroft bu olayı çözmekle uğraşırken  Enola’yı uzaktaki yatılı bir okula gönderme kararı alırlar. Kardeşlerinden beklediği yardımı alamayan Enola, oradan kaçar  ve annesini tek başına bulmak için Londra’ya gider.  Londra’da ilk gideceği yer ise  Sherlock Holmes ile birlikte çeşitli vakalarda çalışan dedektif Lestrade olur.  Olaya dahil olmak isteyen Enola, kardeşi Sherlock ile tam bir saklambaç oynamaya kalkışır.

Bu sırada Enola, siyasi tarihin gidişatını değiştirebilecek bir komplonun ortasında kalmasıyla gizemli olayların içerisine sürüklenir.

Enola Holmes

Enola Holmes filmin yönetmeni ve senaristi

DC Sinematik Evreni’nin Superman’i olarak tanıdığımız Henry Cavil, Sherlock Holmes’u canlandırırken, The Crown’da izlediğimiz Helena Bonham Carter da Holmes’ın annesini oynar.

Filmin yönetmenliğini Fleabag ve Killing Eve gibi dizilerin yönetmeni Harry Bradbeer yapıyor.  Harry Potter and the Cursed Child oyununun yazarı olan Jack Thorne’da filmin senaryosunu kaleme alıyor.

TikTok iOS 14 ile yakayı ele verdi!