En pahalı akıllı telefon Apple tarafından satılıyor!

iPhone

Yapılan son araştırmalara göre, 1.000 dolardan daha pahalı akıllı telefon satışlarındaki Apple’ın payı, rakiplerini adeta toza dumana boğacak cinsten.

En pahalı akıllı telefon Apple tarafından satılıyor! Amerikalı teknoloji devi Apple, sadece Amerika’da ya da Avrupa’da değil, girdiği her pazarda en önemli isimlerden biri olmayı başarıyor. Bu başarısını milyarlarca dolar gelirle taçlandıran şirketin bazı kategorilerde ise adeta rakibi yok gibi bir şey.

Apple yeni maske kararı ile şaşırttı

Ünlü araştırma ve analiz şirketi Counterpoint tarafından yapılan araştırmaya göre, dünya genelinde 1.000 doların üzerinde bir fiyattan satılan akıllı telefon pazarının %78’i iPhone’lardan oluşuyor.

Apple üçüncü taraf ödeme sağlayıcılarına izin verecek!

En pahalı akıllı telefon Apple tarafından satılıyor!

Bir diğer ifadeyle, eğer 1.000 dolardan daha pahalı olan telefonların satış istatistiği araştırılacak olursa, neredeyse satılan her 10 telefondan 8’inin iPhone modeli olduğu görülecektir. Bu gerçekten inanılmaz bir oran çünkü geriye kalan 2 adet telefonu Samsung, Google, Xiaomi, Oppo ve daha nice büyük akıllı telefon üreticisi kendi arasında paylaşmak zorunda kalacak.

Apple, eski avukatlarına dava açtı!

Öte yandan eğer fiyatı biraz daha düşürecek ve 400 dolara kadar çekecek olursak, burada da Apple’ın lider olduğunu görüyoruz. Yapılan araştırmaya göre, 400 doların üzerinde bir fiyata sahip akıllı telefonların satışında pazarın %57’si Apple’ın kontrolünde. Yani anlayacağınız dünya genelinde iPhone kasırgası esiyor ve henüz şirket yeni serisi olan iPhone 14’ü tanıtmış bile değil.

Yarın yani 7 Eylül’de tanıtılacak olan iPhone 14 serisinin, 13 Eylül’den itibaren satışa sunulacağı düşünülürse, bu verilerin Apple lehine daha fazla gelişeceğini söylemek için de kahin olmaya gerek olmayacaktır.

Huawei’in, müşteri memnuniyeti skoru %92’ye ulaştı