Honor Qualcomm ile el sıkıştı

Honor 50 serisi için tasarım ve renk seçenekleri ortaya çıktı

Huawei bünyesinden ayrıldıktan sonra önemli işler çıkarmaya başlayan Honor Qualcomm ile el sıkıştı. İşte konu ile ilgili detaylar.

Bilindiği üzere Huawei’ye ABD tarafından bir ambargo uygulanıyor. Bu ambargo dahilinde Huawei modellerinde Google servisleri yer almıyor. Huawei her ne kadar bu durumu çözmeye çalışsa Google servislerinin telefon içerisinde yer almaması kullanıcılar açısından belirli zorlukları da beraberinde getirdi.

Hal böyle olunca Huawei, Honor’ı Çin’de oluşturulan bir konsorsiyuma satmak zorunda kalmıştı. Bu satış sonrasında Honor bir süre kabuğuna çekildi. Fakat sonrasında önemli hamleler yapmaya başladı. Geçtiğimiz gün bu hamlelere bir yenisi daha eklendi.

Honor Qualcomm ile el sıkıştı

Teknoloji gündemini az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere Honor önümüzdeki günlerde Magic isimli yeni bir model tanıtacak. Katlanabilir ekranlı bir yapıyla karşımıza çıkacak olan bu modelde Qualcomm’un yeni nesil işlemcisinin kullanılacağı öğrenildi.

Sızdırılan raporlara göre Qualcomm’un yeni nesil yonga seti Honor Magic Fold’a özel olacak. Elbette bu şimdilik sadece bir iddia. Fakat bu iddia doğru çıkarsa Honor’ın yeni modelinde Snapdragon 888 Pro’nun kullanılacağını söyleyebiliriz.

Tabi ki burada kullanıcıların asıl merak ettiği unsur, Honor modellerine Google servislerinin geri dönüp dönmeyeceğiz. Eğer Honor bu konuda somut bir adım atarsa muhtemelen küresel pazardaki payı da artacaktır. Yine de bekleyip göreceğiz.

LG yakında Kore’deki mağazalarında iPhone satmaya başlayabilir