En ilginç pilot hatası sıfır ölü sayısıyla atlatıldı

pilotsuz ucaklar

Tarihteki en ilginç pilot hatası olarak bilinen bir olay herkesin yüreğini ağzına getirdi. Son dönemlerde yaşanan bazı kazalar genellikle ölümle sonuçlanmıştı. Hadi gelin tüm detaylara birlikte göz atalım.

Uçak kazaları en büyük kaza türlerinden bir tanesi olarak görülüyor. Genellikle bu tür kazaların sonucunda uçaklar sert bir şekilde yere çakılır. Fakat son yaşanan bir kazada böyle bir şey yaşanmadı. Pilot yaklaşık olarak 40 dakika boyunca uyuyakaldı. Bunun sonucunda başka bir havalimanına iniş yapmak zorunda kaldı.

2020 yılında Avustralya’da gerçekleşen bir olay yürekleri ağızlara getirdi. Caravan tipi uçak fazla çalışmaktan dolayı yorgun olan pilot tarafından kullanılıyordu. Beklenmeyen bir şekilde bu pilot uyuyakaldı. Üstelik bu durum kısa sürmedi. Avustralya Ulaşım Güvenliği Bürosu konu ile ilgili soruşturma açtı.

En ilginç pilot hatası deneyimli birisi tarafından yapıldı

Bugüne kadar 20 bin saat uçuş deneyimi olan bu pilot uyku bozukluğu yaşıyordu. Yaşanan bu bozukluğun kendi işine yansıdığını söyleyen pilot ile ilgili başka detaylar ortaya çıktı. Uçakta olması gerekenden daha farklı bir atmosfer vardı.

en ilginç pilot hatası

Normal şartlarda uçak kabinlerinin kontrol edilmesi gerekiyor. Oksijen miktarı ve diğer detaylar mutlaka kontrol altına alınmalı. Aksi halde pilotların ve yolcuların güvenliği tehlikeye girebilir. Yüksek irtifada kokpitte kullanılan oksijen seviyesi ne yazık ki yanlış ayarlanmıştı.

Süveyş Kanalı önünde bekleyen gemiler uçaktan görüntülendi!

Bu durum aynı zamanda pilotun erken bir şekilde uyumasına neden oldu. Yaklaşık olarak 111 kilometre ötedeki havalimanına iniş yapıldı. Peki sizce burada haksız olan pilot mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.