Görünmez Heykel şaka gibi bir fiyata satıldı!

gorunmez heykel

İtalyan sanatçı Salvatore Garau’nun imzasını taşıyan ve Ben isminin verildiği görünmez heykel 15.000 euro’ya satıldı. işte detaylar.

Şimdiye kadar sanat için ödenen uçuk fiyatlar bizleri çok fazla şaşırtmamıştı. Fakat İtalyan sanatçı Salvatore Garau’nun yaptığı son çalışma bu kadar da olmaz dedirtti.

Garau’nun görünmez heykeli 15 bin euro’ya satıldı. Ben ismini taşıyan heykel aslında yok. Yani sanatçı bu heykeli görüyorsa da başkası göremiyor. Dolayısıyla satın alan kişinin eline de sadece heykelin sahiplik belgesi verildi.

Garau konu hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi.

Görünmez Heykel şaka gibi bir fiyata satıldı!

“Müzayededeki başarılı sonuç, reddedilemez bir gerçeğe işaret ediyor: Boşluk, enerji dolu bir alandan başka bir şey değildir. Boş bıraksak ve geriye hiçbir şey kalmasa bile, belirsizlik ilkesine (kuantum fiziğinin oluşmasına büyük katkılar yapan Werner Heisenberg tarafından 1927’de ortaya atılan ilke) göre hiçliğin bir ağırlığı var. Bu nedenle boşluk, yoğunlaşan ve kendisini kısacası içimizdeki parçacıklara dönüştüren enerjiye sahip.

Belirli bir mekanda fiziksel varlığı olmayan bir heykeli ‘sergilemeye’ kara verdiğimde, bu alan belirli bir miktar ve yoğunluktaki düşünceyi kesin bir noktada yoğunlaştıracak. Kendi koyduğum isimden (Ben) çok çeşitli biçimlere bürünecek bir heykel yaratacak. En nihayetinde, hepimiz hiç görmediğimiz bir Tanrı’ya şekil vermiyor muyuz?”

Belki de hepimizin evinde çeşitli görünmez heykeller olabilir.

Şimdi de Sedat Peker coin çıktı