Süveyş Kanalı önünde bekleyen gemiler uçaktan görüntülendi!

suveys

Yaşanan yük gemisi kazası nedeniyle günlerdir kapalı durumda bulunan Süveyş Kanalı önünde bekleyen 300’den fazla gemi uçaktan görüntülendi. İşte detaylar.

Gündemi az çok yakından takip edenlerin bildiği üzere Süveyş Kanalı’nda yaşanan kaza sonrasında gemi trafiği durmuştu. Kızıldeniz’i, Akdeniz’e bağlayan kanal başta Çin olmak üzere pek çok ülkenin Avrupa ile ticaret bağlantısını sağlıyor.

Süveyş Kanalı’nda dünyanın en büyük yük gemilerinden biri kanalı tıkamış ve yüzlerce gemi kanal önünde beklemeye başlamıştı. Bu gemiler geçtiğimiz gün uçakla gökyüzünden görüntülendi.

Yukarıdaki fotoğrafta görüldüğü üzere kadraja sığan onlarca yük gemisi kanalın açılmasını bekliyor. Her ne kadar fotoğrafa sığmamış olsa da kanalın tek tarafında 300’den fazla geminin beklediği belirtiliyor.

Süveyş Kanalı önünde bekleyen gemiler uçaktan görüntülendi!

Kanalda yaşanan bu kaza sonrasında Çin bir kez daha Türkiye’den geçen eski İpek Yolu’nu gündeme getirmişti. Ayrıca kaza sonrası Çinli yetkililerle hükümet arasında bazı görüşmeler de gerçekleşti. Elbette gemilerin taşıyacağı yükün kara taşıtlarına nazaran çok daha fazla olması Süveyş Kanalı’nı bu anlamda rakipsiz kılıyor.

Ticaret gemileri eğer Süveyş Kanalı yerine Afrika Kıtası’nı dolaşmayı seçerlerse yolculukları ortalama olarak 1 ay daha uzuyor. Bu da hem yakıt, hem de diğer masraflar göz önüne alındığında büyük bir mali yük getiriyor.

Elbette bu sürenin gemilerin hızıyla da alakalı olduğunu belirtmemiz gerekli. Bu arada kanalın hala açılmadığını da dip not olarak hatırlatalım.

Sıfır Fiat Egea fiyatları için Mart indirimi!