Safari yazılım hatası büyük güvenlik açığına neden oluyor

Safari yazılım hatası

Safari yazılım hatası büyük bir güvenlik açığı yaratıyor. İnternette yer alan kişisel bilgiler bazı platformların eline geçebilir. Konuyla ilgili tedirginlik hakim.

Bugünlerde siber güvenlik uzmanları tarafından tespit edilen Safari yazılım hatası bazı sorunlara yol açıyor. Apple cihazları ile ilgili yapılan bazı çalışmalarda Safari platformunun aslında yeteri kadar güvenli olmadığı ortaya çıktı. Tespit edilen bir yazılım problemi nedeniyle kullanıcı gizliliğinin tehdit altında olduğu görüldü.

Genelde birçok kişi Apple ürünlerinin son derece güvenilir olduğunu düşünüyor. Bunun büyük oranda doğru olduğunu söyleyebiliriz. Ancak yaşanan bir Safari güvenlik açığı işleri biraz değiştirmiş olabilir. Platformda yer alan IndexedDB isimli tarama motoru veri depolayıcısında ilginç aksiyonlar tespit edildim

Safari yazılım hatası güvenlik tehdidi oluşturuyor

Siber güvenlik uzmanları tarafından yapılan çalışmalar sonucunda bazı tarama motorlarında kullanıcı verilerinin ihlal edildiği ortaya çıktı. Kişilere ait birçok veri kayıt altında tutuluyor. Böylece çeşitli reklam politikalarında kullanılıyor.

Safari yazılım hatası

Safari ile ilgili yaşanan bu güvenlik açığı yeni bir tartışmanın ortaya çıkmasına neden oldu. Bazıları Google ve Facebook tarafından bu güvenlik açığının yaratıldığını söylüyor. Aslına bakacak olursak Google ve Facebook kendi ekonomilerini büyük oranda reklamlar ile çeviriyor. Böyle bir yazılım açığı oluşturma ihtimalleri küçümsenecek gibi değil.

Apple alternatif ödeme sistemleri konusunda yumuşadı

Safari yeni versiyonu kullanan kişilerde bu güvenlik açığı net bir şekilde görülebiliyor. Siber güvenlik uzmanları konu ile ilgili Apple’a başvuruda bulunduklarını ancak herhangi bir geri dönüş almadıklarını söylüyor. Şirketin yeni bir güncelleme ile bu açığı giderme ihtimali yüksek. Konu hakkında gelişmeler geldikçe hızlı bir şekilde aktarmaya devam ediyoruz.