Donanımlı Akıllı Telefonlar Çin’den Gelecek

bb

Son dönemlerde Çin’de elektronik piyasasında boy gösteren firmalar çoğalmaya başladı. Bu firmaların özellikleri akıllı telefon piyasasına hızlı giriş yapmalarına rağmen, sağlam ve kaliteli telefonlar üretebilmeleri. Bunlardan birisi de çok yakında satışa sunulacak.

Çin’de elektronik devi olma yolunda giden genç firmalar var. Bunlardan birisi Xiaomi denilen bir marka. Bu markanın sunduğu elektronik aletler uygun fiyattan pek çok alıcı buluyor. Bu firmanın karşısında en büyük rakip ise Oppo adında bir firma. Bu firmanın rekabette öne çıkmak adına geliştirdiği CyanogenMod’lu  akıllı telefon en üst düzey donanımlara sahip bir şekilde üretiliyor. Oppo’nun amiral gemisi olarak piyasaya sürülen N1 ve Find cepleri, CyanogenMod Android ROM’u kullanıyordu.

bb

Çıkacak olan akıllı telefonun 2.5 GHz hızında olması Shapdragon işlemcisini kullanması bekleniyor. Anlaşılan Çin’in kendi içerisinde firmaları rekabete tutup, Apple gibi firmaların piyasaya girmesini engellemesinin sebebi, dünya markaları yaratmak.