En güvenilir otomobil markası bakın hangisi oldu

sıfır otomobil

Uzun süredir devam eden çarpışma testleri sonucunda en güvenilir otomobil markası belli oldu. Hadi gelin bu markanın hangisi olduğuna ve diğer detaylara birlikte bakalım.

En güvenilir otomobil markası her zaman merak konusu olmuştur. Ayrıca en hızlı olanlar ve en güçlü kasaya sahip olanlar gibi birçok değerlendirme yapılabilir. Her ne kadar araçlarda hız büyük bir faktör olsa bile yine de güvenilirlik çok başka bir konu.

Güvenilir olmayan bir araçla trafiğe çıkmak hem size hem de sevdiğiniz insanlara zarar verebilir. Bu nedenle her yıl en güven veren otomobiller araştırması yapılır. Bu sefer marka düzeyinde bir araştırma gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalar sonucunda özellikle otomobil çarpışma testlerinde en güvenli markanın Hyundai olduğu ortaya çıktı.

En güvenilir otomobil tartışma yarattı

Otoban Güvenlik Enstitüsü, 2021 model araçlar ile birlikte çarpışma testleri düzenledi. Yapılan çalışmalar sonucunda birçok araç sert çarpışmalara tabi tutuldu. Böylece herhangi bir kaza durumunda güvenilir olup olmadıkları belirlenmek istendi.

en güvenilir otomobil markası

Yapılan çarpışma testleri sonucunda otomobil markalarının önemli bir bölümü güvenilir olarak görüldü. Elbette tüm modeller değil. Daha çok 2021 modellerinin güvenlik açısından üst düzey olduğu görülüyor. Trafiğe çıkan araç sayısındaki artış bunu körüklüyor.

Güvenlik testi giderek daha fazla zorlaşıyor ve Hyundai böyle zorlu testlerden alnının akıyla çıkmayı başardı. Fakat bu durum aynı zamanda bazı tartışmalara neden oldu. Birçok kişi Volvo markasının çok daha sağlam olduğunu düşünüyor. Peki sizce hangi otomobil markası daha güvenilir?