Hyundai ve Kia, artık Apple ile görüşmüyor

AirPods 3'e ait olduğu söylenen bir fotoğraf yayınlandı

Apple otonom projesi, Hyundai ve Kia tarafından geliştirilen bir platform üzerine inşa edilebileceğine söylentiler internette manşet haline gelmişti. Ancak, Bloomberg’e göre, potansiyel anlaşma “duraklatıldı” durumuna geçti. Hyundai ve yan kuruluşu Kia ise artık Apple ile görüşmelerde olmadıklarını belirtiyor.

Hyundai, Project Titan için Kuzey Amerika’da inşa edilen elektrikli araç platformunu sağlayacaktı. Apple ise aracın donanımını ve yazılımını geliştirecekti. Hyundai, “Apple’ın Hyundai Motors da dahil olmak üzere çeşitli küresel otomobil üreticileriyle görüşmelerde olduğunu anlıyoruz” diyerek biraz da olsa, bu görüşmelerin gerçekleştiğini doğruladı.

Hyundai ve Kia, artık Apple ile görüşmüyor

Korea IT News’ten bir rapora göre, üretimin 2024‘te başlayacağı tahmin ediliyordu. Bu yüzden en son gelişme Apple car projesini yakından takip edenler için hayal kırıklığı oldu.  Bloomberg, hafta sonunda ilginç bir açıklama yaptı. Hyundai bünyesinde çalışmalarını sürdüren Kia Motors’un yaptığı açıklamaların Apple’ı kızdırdığını bildirenBloomberg, görüşmelerin bir süre durdurulmasına karar verildiğini söyledi. Bugünse konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Hyundai ve Kia Motors yetkilileri, kendilerini yalanlayanyeni bir açıklamada bulundular. Bloomberg’e göre Kia Motors ve Hyundai, Apple ile otonom otomobil projesi için bir anlaşmaya varılmadığı açıklandı. Ancak Hyundai, otonom otomobillerle ilgili çeşitli şirketlerle görüşüldüğünü doğruladı.

Şirketlerin görüşmeleri şimdilik düşük seviyelerde tutup ardından yeniden başlamaları mümkün. Nikkei’nin yakın tarihli bir raporuna göre Apple altı Japon otomobil üreticisiyle daha görüşüyor. Ancak, Apple söylentileri hakkında iyi bir sicile sahip olan analist Ming-chi Kuo, geçtiğimiz günlerde Apple Insider’a açıklama yaptı. Apple’ın ilk EV’si için Hyundai’nin E-GMP platformunu kullanmayı planladığını ve Kia’nın 2025’ten önce aracı ABD’de üreteceğini söyledi.

PoP The Sands of Time Remake yine ertelendi