Dünyanın en iyi otomobili bakın hangisi oldu: İki büyük marka yarışıyor

Dünyanın en iyi otomobili

Dünyanın en iyi otomobili yarışması başladı. Yarışmaya bakıldığında Alman üreticilerin adeta gövde gösterisi yaptığı görülüyor. Hadi gelin konuyla alakalı tüm detaylara birlikte göz atalım.

Dünyanın en iyi otomobili herkesin merak konusu oldu. Japonya, Güney Kore ve Almanya gibi ülkelerin markalarına ait modeller büyük dikkat çekti. Yapılan açıklamalarda bu otomobillerden sadece birkaç tanesinin finalist olarak kaldığı söylendi. 2021 Dünyada Yılın Otomobili yarışmasının finalistleri birbirinden zorlu rakiplerden oluşuyor.

Rakipler arasında kimler yok ki. Alman devlerinden tutun da Japon otomotiv devlerine kadar neredeyse herkesi görmek mümkündü. Bu yarışta en fazla dikkat çeken modeller genellikle Almanya ve Asya merkezliydi. Avrupalı üreticiler ne yazık ki burada kendisine pek bir yer bulamadı.

Dev otomobil markaları sert rekabete girişti

Her geçen yıl daha yeni modeller üreterek büyük bir güç toplayan otomobil markaları yine şahaneydi. Audi A3, BMW 2 Serisi Gran Coupe, BMW 4 Serisi, Mercedes-Benz GLA ve Volkswagen ID.4 gibi modeller bunlar arasında zirvede yer alıyor. Zaten en iyiler yarışmasında finale kalanlar yine bunlardı.

Dünyanın en iyi otomobili

Dünyada Yılın Şehir Otomobili seçmelerinde; Honda Jazz/Fit, Honda e, Toyota Yaris, Hyundai i10 ve Hyundai i20 modelleri yer alıyor. Bu alanda yarışanların tamamen Asya merkezli olması çok dikkat çekti. Yılın performans aracı seçmeleri ise Audi markası tarafından ele geçirildi. Audi RS Q8, BMW M2 CS, BMW X5 M/X6 M modelleri burada lider konumda.

Ucuz elektrikli otomobiller büyük talep görüyor: İşte halkın otomobili

En iyi otomobiller yarışmasında finalistler yukarıda ilk başta açıkladığımız adaylardan oluşuyor. Peki sizce bu ödülü kim almalı? Seçiminizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.