Kosova Resmen Facebook’da

Facebook bir ilki gerçekleştirerek dünyanın en genç ülkesi olan Kosova’yı resmen tanıdı. Dünyanın en büyük ve en popüler sosyal paylaşım sitesi Facebook Kosova’yı, ülkeler listesine koydu.face

Facebook tarafından Kosova’nın tanınmasının başlangıcı, 2 hafta önce başladı. Süreç, Facebook’un reklamlar idaresi sektörüne bağlı ülkeler listesine Kosova’nın devlet olarak koyulması ile başladı. Daha önceleri Facebook sosyal paylaşım sitesinde Kosova, Sırbistanın bir bölgesi olarak yer alıyordu. Facebook’da hesabı olan binlerce Kosovalı, Facebook’ta, Sırbistanın bir bölgesi olarak gösterildiği için Facebook’u kullanmakta sıkıntı yaşıyorlardı.

Kosova’nın Avrupa Entegrasyon Bakanı Vlora Çitaku, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Facebook’un Kosova’yı resmen tanıdığını duyurdu. Artık kullanıcılar Facebook üzerinden Kosova’yı ülke olarak ekleyebiliyor. Birkaç ay önce Kosovalı Luard Kullolli, Facebook’un kurucusunu Mark Zuckerberg’e bu konuda bir dilekçe göndermişti. Dilekçe 10 bin Kosovalı tarafından imzalanmış ve Kosova’nın bir ülke olarak tanınması çağrısı yapılmıştı. Anlaşılan, Zuckerberg Kosova halkını kırmadı ve çok istedikleri ülke isimlerini Facebook’ta seçme şansı verdi.