Tesla, Süper Şarj cihazlarıyla ilgili hamle yapıyor

Tesla, Süper Şarj cihazlarıyla ilgili hamle yapıyor

Bugünden itibaren Tesla şirketine ait olmayan elektrikli araç sahipleri de Supercharger (Süper Şarj Cihazı) ürünlerini kullanabilecek. Artık Fransa ve Norveç’teki seçkin Supercharger tüm kullanıcılara açılıyor. İşte tüm detaylar.

Sürücüler, Tesla uygulamasında araçlarına uygun yerleri bulabilecek. Tesla’nın paylaştığı ekran görüntülerine göre, Fransa’da 20 ve Norveç’te 15 bu tür site var. Tesla, Kasım ayında Supercharger ağına daha geniş erişim sağlamaya başladı. Başlangıçta Tesla olmayan elektrikli araç sürücülerinin araçlarını Hollanda’daki 10 istasyonda şarj etmesine izin vermişti. Pilot uygulama Hollanda, Fransa, Norveç, Almanya ve Belçika’da yaşayan EV sürücülerine açık olacak.

Tesla, Süper Şarj cihazlarıyla ilgili hamle yapıyor

Şimdilik yalnızca CCS özellikli araçlar destekleniyor. Tesla sahipleri, Supercharger istasyonlarında normal şekilde şarj etmeye devam edebilecek, ancak diğer eletrikli araç sürücülerinin “bu sistem üzerinden araçlarını şarj etmeleri için bazı ek ücretler ödemeleri gerekecek.

Şirket, her sitedeki olası tıkanıklıklara göz kulak olacağını söyledi. Pilot programın gelecekteki genişlemesi kapasiteye bağlı olacak, ancak şirket “Supercharger ağını kullanan müşterilerin gün geçtikçe arttığını” söyledi. Sonunda tüm sitelerini tüm elektrikli araç sahiplerine açmayı hedefliyorlar. Şirket, şarj konumlarının genel kullanılabilirliğini artırmak ve daha fazla sürücüyü elektrikli bir araç seçmeye teşvik etmek için Supercharger konumlarını kendi markasından olmayan elektrikli araçlara açma hedefinin uzun süredir olduğunu söylemişti. Şirket bu ürünlerini elektrikli araç pazarında vazgeçilmez konuma sokmayı hedefliyor. Bu nedenle Tesla olmayan araçlar da artık kullanım sağlayabilecek.

Google tablet teknolojisine yöneliyor: Apple karşısında diz çökebilir