Instagram içerik oluşturucu aboneliklerini test etmeye başladı

Instagram içerik oluşturucu aboneliklerini test etmeye başladı

Instagram içerik oluşturuculara, platformdan gelir elde etmenin başka bir yolunu sunuyor: abonelikler. İşte detaylar.

Instagram özelliği test etmeye başladığı için, ABD’de çok az sayıda influencer bu özelliğe şimdilik erişebiliyor. Başlangıçta özelliği deneyenler videolarının arkasına bazı canlı yayınlar ve hikayeler koyabilecekler. Instagram başkanı Adam Mosseri, bu özelliği kullananlara özel olarak öne çıkanlar sekmesinin de düzenlendiğini söyledi. Buna göre özelliği kullananların öne çıkanlar sekmesi mor bir halkayla işaretlenecek. Twitch ve YouTube’da olduğu gibi aboneler, kullanıcı adlarının yanında mor bir rozet alacak. İçerik oluşturucular rozeti yorumlarda, mesajlarda ve başka yerlerde görebilir. Bu nedenle, isterlerse dikkatlerinin daha fazlasını abonelere ayırabilecekler.

Instagram içerik oluşturucu aboneliklerini test etmeye başladı

Gelecekte daha fazla abonelik özelliği eklenebilir. Mosseri ayrıca ekibinin, içerik oluşturucuların abone listelerini diğer uygulamalara ve web sitelerine taşıma yolları üzerinde çalıştığını söyledi. Yani bu özellik sayesinde abone elde edenler mevcut abonelerini başka platformlara da taşıyabilecek. Bu da uygulamayı önemli bir şekilde cazip hale getiriyor diyebiliriz.

İçerik oluşturucular kendi seçtikleri aylık bir fiyat belirleyebilecek ve takipçiler profillerindeki bir düğme aracılığıyla abone olabilecekler. Instagram, testi önümüzdeki aylarda daha fazla içerik oluşturucuyu kapsayacak şekilde genişletmeyi planlıyor. Meta en az 2023 yılına kadar içerik oluşturucuların kazançlarından kesinti yapmayacağını söyledi. Platform bünyesine daha çok içerik oluşturucu çekmeyi planlıyor desek yanlış olmaz.

Twitter yanlış paylaşımların önüne geçecek: Özellik her yere yayılıyor