En çok talep görecek meslekler hangileri? Yeni araştırma sonuçları geldi!

Türk Telekom Dijital Eğitim

Yapılan yeni bir araştırma ile birlikte en çok talep görecek meslekler belli oldu. Bunlar içerisinde bazıları herkesi adeta ters köşe yaptı. İşte konuyla alakalı merak edilen detaylar.

En çok talep görecek meslekler hakkında bugüne kadar çok yazıldı çizildi. Bazıları uçuk tahminlerde bulunurken kimleri ise daha makul şeyler söyleyebiliyor. Listeye baktığımızda sağlık bakım yardımcıları ilk sıralarda yer alıyor. Özellikle de sağlığın fazlasıyla önemli olduğu şu günlerde sektöre büyük talep var.

Müşteri hizmetleri temsilcileri en fazla talep görecek mesleklerden bir diğeri. Özellikle de büyük şirketler bu alanda tüm kullanıcılarına sürekli destek sunmak istiyor. Şirket ile müşteri arasında köprü olması beklenen müşteri temsilcileri, giderek artan bir popülerliğe sahip.

Bazı meslekler uzun yıllar daha aramızda olacak

Dünya Ekonomik Forumu tarafından yapılan araştırmalara göre gelecekte en çok talep görecek mesleklerden birisi de kamyon şoförlüğü olacak. Bu gerçekten de ilginç bir liste oldu. Otonom araçların giderek önem kazandığı şu yıllarda kamyon şoförlüğünün talep görmeye devam edeceği söyleniyor.

en çok talep görecek meslekler
Dijitalleşmenin giderek artması ile birlikte uygulama geliştiricileri daha fazla talep görüyor. Neredeyse her şirketin bir uygulaması var ve bu sayı giderek artacak. Uygulama geliştiricilerin giderek daha fazla kazanç sağlayacakları söylenebilir.

iPhone kullanıcıları varsayılan müzik uygulamalarını değiştirebilecek

İstatistikçiler yine önümüzdeki yıllarda fazlaca rağbet gören meslek dalları arasında yer alacak. Özellikle de muhasebeciler bu alanda son derece aktif. Yine aşçılık ve ağ yöneticiliği en fazla talep görecek meslekler arasında yer alıyor. Peki sizin gelecek yıllar için en büyük favori mesleğiniz hangisi? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.