iPhone kullanıcıları varsayılan müzik uygulamalarını değiştirebilecek

iPhone kullanıcıları varsayılan müzik uygulamalarını Siri ile değiştirebilecek

Iphone kullanıcıları yıllardır varsayılan olarak iPhone’da Apple servislerini kullanıyor. Iphone kullanıcıları üzerinden kısıtlamalar nihayet kalkıyor. iOS 14.5 beta, müzik hizmetlerini Siri ile varsayılan olarak ayarlamanıza izin verecek.

Değişiklik, Siri’den belirli bir şarkıyı veya albümü çalmasını istediğinizde şarkının doğrudan Spotify veya YouTube Music’e kullanarak açılacağı anlamına geliyor. Şu anda Siri, ister kendi şarkı koleksiyonunuz ister Apple Music abonelik kataloğu olsun, yalnızca Apple Music uygulamasında bulunan müziklerden bir şeyler arıyordu. Görünüşe göre iOS 14.5 yüklendikten sonra bir şarkı dinlemek istediğinizde Siri size müzik hizmetini kullanmak istediğinizi soracak. Ardından, seçtiğiniz müzik uygulamanızdan verilere erişmek için izin isteyecek ve şarkı başlayacak. Bundan sonrasında da varsayılan olarak bu hizmet geçerli olacak. Şu an Siri’den diğer Spotify veya diğer hizmetler üzerinden şarkı çalmasını isterseniz her seferinde tek tek ayarlamanız gerekiyor. Yeni özellik Iphone kullanıcıları için kesinlikle hayatı kolaylaştıracak.

iPhone kullanıcıları varsayılan müzik uygulamalarını Siri ile değiştirebilecek

Bu, Apple kullanıcılarının varsayılan özellikleri değiştirme hakkına ilk erişmeleri değil. iOS 14, farklı tarayıcıları ve e-posta uygulamalarını varsayılan olarak ayarlama seçeneğini de ekledi. Eylül ayında piyasaya sürülmeden önce, Safari ve Apple Mail varsayılan seçeneklerdi ve bunu değiştirmenin yolu yoktu. Apple, geçen yılın sonlarında HomePod hoparlörlerinde varsayılan müzik hizmetini değiştirme seçeneğini de ekledi.

iOS 14.5, geçen hafta beta olarak yayınlandı. Beta, bu müzik uygulaması desteğinin yanı sıra bazı önemli yeni özelliklere de sahip. Bunlardan en önemlisi, Apple Watch’a sahip kullanıcıların, yüzleri açık olmasa bile Face ID’yi kullanabilmeleri. İOS 14.5’in herkes için ne zaman hazır olacağı belli değil. Ancak 14.4 yalnızca birkaç hafta önce çıktı. Bu nedenle gelmesi muhtemelen ayın sonu veya Mart başı olacak.

Xiaomi Mi 11 : Xiaomi’nin en yeni amiral gemisi