En çok satılan akıllı telefon listesinde iPhone ambargosu

iPhone 13 ve iPhone 13 Mini tanıtıldı!

Apple’ın iPhone 13’ü Nisan ayı için dünyanın en çok satılan akıllı telefonu oldu.

Counterpoint’in Nisan 2022 Küresel Aylık Telefon Satış Takibi, Cupertino merkezli teknoloji devinin En çok satılan akıllı telefon listesinde beş iPhone modelinin de bulunduğunu ortaya koydu. Bu arada, Güney Koreli marka Samsung’un dört akıllı telefonu listede yer aldı. İlk on telefon, toplam akıllı telefon pazarının yüzde 21’ini ele geçirdi.

En çok satılan akıllı telefon

Counterpoint araştırma raporuna göre, Apple’ın iPhone 13’ü yüzde 5,5 pay ile en çok satan telefon olurken, onu sırasıyla yüzde 3,4 ve yüzde 1,8 pay ile iPhone 13 Pro ve 13 Pro Max izledi. Pro olmayan modelin, geçtiğimiz Ekim ayında piyasaya sürülmesinden bu yana her ay liderliğini koruduğu ve satış açısından Pro modellerinden daha iyi performans gösterdiği söyleniyor. 2020’de çıkış yapan iPhone 12, Japonya ve Hindistan’da yüzde 1,2’lik bir pay ve artan satışlarla dördüncü sırayı aldı. iPhone SE 2022, Apple’ın yüzde 1,4 pazar payıyla yedinci sırada yer alan beşinci telefonu. 

Samsung’a gelince, Galaxy S22 Ultra yüzde 1,5 pay en çok satılan akıllı telefon listesinde beşinci sırada yer aldı. Listeye giren diğer üç Samsung telefonu, bütçe A serisi serisinden. Galaxy A13, yüzde 1.4 pay ile altıncı en iyi akıllı telefon oldu. Sekizinci ve dokuzuncu sıraları sırasıyla yüzde 1,4 ve yüzde 1,3 pazar payıyla Galaxy A03 Core ve A53 5G işgal etti. İlk on akıllı telefon listesinde son sırayı yüzde 1,3 pay ile Xiaomi’nin Redmi Note 11 LTE’si aldı. 

Amazon Robotics, tamamen özerk bir depo robotu olan Proteus’u duyurdu