En çok satan Nintendo Switch oyunları

switch

#İŞBİRLİĞİ

Nintendo 31 Aralık 2019 itibariyle dünya genelinde en çok satan Switch oyunlarını açıkladı. İşte en çok satan Nintendo Switch oyunları.

Konsol ve oyun dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Nintendo, 31 Aralık 2019’a kadar olan dönemde toplam Switch satışlarını açıkladı. Japon konsol devinden yapılan açıklamaya göre, konsolun çıkış tarihi olan Mart 2017’den 31 Aralık 2019’a kadar toplamda 52.48 milyon Switch satılmış durumda.

Aynı dönemde satılan oyun sayısı ise 310.65 milyon. Nintendo Switch bu satış rakamlarıyla kendisinden yaklaşık olarak 4 sene önce raflardaki yerini alan Xbox One’ı geçmiş durumda. Muhtemelen Switch önümüzdeki dönemde 70 milyonluk satış barajını da aşacaktır. Fakat yeni nesil konsolların 2020 sonunda çıkacak olması Switch’in satış rakamlarını aşağıya doğru çekebilir. Bunu zaman gösterecek.

En çok satan Nintendo Switch oyunları listesine baktığımızda ise Nintendo imzası taşıyan oyunların ilk 10’da yer aldığını görüyoruz.

Bu hafta çıkacak oyunlar için tıklayın

Malum Switch ilk etapta 3. parti stüdyolardan beklediği desteği görememişti. Hala da tam anlamıyla desteklendiği söylenemez. Evet Switch için pek çok oyun çıkıyor ama bu oyunların geneli eski PS3 ve Xbox 360 oyunları diyebiliriz. Yeni gelen AAA kalitesindeki yapımlar ise genel olarak Switch’i es geçiyor.

Dolayısıyla en çok satan Nintendo Switch oyunları listesinde Nintendo imzalı yapımların bulunması da sürpriz değil.

Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri şimdiye kadar en çok satan Switch oyunları listesi ile başbaşa bırakalım. (Diğer oyunlar için alt kısımdan sayfayı değiştiriniz.)

İşte en çok satan Switch oyunları

10) Luigi Mansion 3

Luigi’s Mansion 3 incelemesi

Satış Adedi: 5.37 milyon