En çok kullanılan iPhone modeli belli oldu

iphone

Malum son dönemde iPhone fiyatları aldı başını gitti. Sadece Türkiye’de değil, global pazarda da son model iPhone modelleri oldukça yüksek fiyatlardan satılıyor. Peki bu şartlar altında en çok kullanılan iPhone modeli hangisi? İşte yanıtı.

Akıllı telefon pazarında 2017 yılında başlayan değişim dalgası, etiketlere de yansımış durumda. Artık yeni çıkan amiral gemisi modelleri için 1000 doların da üzerinde fiyatlar talep ediliyor. Yani kullanıcılardaki 1000 dolarlık psikolojik eşik, çoktan aşıldı diyebiliriz.

Özellikle Apple logosu taşıyan ürünlerin fiyatlarında muazzam bir artış söz konusu. Sizin de tahmin edebileceğiniz üzere bu ürünlerin başında yeni iPhone modelleri geliyor. Apple’ın tasarım çizgisini değiştirmesi ve LCD ekrandan OLED ekrana geçmesi, zaten yüksek olan iPhone fiyatlarını iyiden iyiye uzaya çıkardı. Peki bu şartlar altında en çok kullanılan iPhone modeli hangisidir dersiniz?

En çok kullanılan iPhone modeli belli oldu

Mobil uygulamaların kullanımı üzerine araştırma yapan Flurry Analytics isimli firmanın yayınladığı son rapora göre, en çok kullanılan iPhone modeli, 2016 yılında satışa sunulan iPhone 7.

Analiz firmasının yayınladığı rapora göre, iPhone 7 yüzde 15.4’lük kullanım oranıyla en çok kullanılan iPhone modeli olurken, onu yüzde 12.7 ile iPhone 7 Plus ve yüzde 12.4 ile iPhone 6s takip ediyor.

Analiz firmasının ulaştığı bir diğer ilginç detay ise iPhone Xs ve Xs Max’ın geçtiğimiz yıl çıkan iPhone X, 8 ve 8 Plus’tan aynı dönemde daha fazla satması. Görünen o ki artık 1000 dolar üzeri fiyatlara kullanıcılar alışmış durumda.

Nokia 7.1 tanıtıldı! İşte özellikleri