Hyundai Boston Dynamics’i satın aldı

hyundai boston dynamics

Bir ara Google’ın da satın alıp robot geliştirdiği Boston Dynamics şirketi yeniden satıldı. Bu kez satın alan ise Güney Koreli otomotiv devi Hyundai.

Hyundai Boston Dynamics’i 1.1 milyar dolar karşılığında satın aldığını duyurdu. Şirket 1.1 milyar dolar karşılığında Boston Dynamics hisselerinin %80’inin sahibi oldu. Şirketin %20’si ise Japon teknoloji fonu SoftBank’ın elinde.

Hyundai Boston Dynamics’i ne için kullanacak?

Boston Dynamics için satışı için Hyundai ile görüşmelerin Kasım ayı başında başladığı da ortaya çıktı. Kapıları açan, merdivenleri çıkan, yük taşıyan, dengesi bozulmadan koşabilen robotlar geliştirmesiyle tanınan Boston Dynamics, ne yapsa da robotlarını günlük yaşama geniş şekilde adapte edemiyordu.

Şirketin robotları bazı sanayi kuruluşlarında, geniş arazilerde güvenlik için devriye gezmek veya haritalandırma yapmak için kullanılıyordu.

hyundai boston dynamics

Boston Dynamics’in teknolojilerinin Hyundai’nin eline geçmesiyle şirketin bu teknolojileri aynı zamanda otomobillerinde kullanmasının da önü açılacak. Ancak asıl sürpriz otomobillerde değil, Hyundai’nin olası ticari robotlarında görülecek. Hyundai sanayi robotları üreten Hyundai Robotics şirketiyle de dünyada önemli bir pazar payına sahip. Şirket artık daha fonksiyonel, daha kullanıcı dostu robotlar geliştirmek için Boston Dynamics’i kullanacak gibi görünüyor.

Koronavirüs aşısından muaf olacaklar açıklandı

Hızla yaşlanan Japonya’da ve Avrupa’da, çok büyük oranda hasta bakıcı, ev yardımcısı robot ihtiyacı da bulunuyor. Hyundai’nin ve Softbank’ın bu hedefe yönelik robotlar da geliştirmesi bekleniyor.

Peki sizce bu satın alma ne anlama geliyor? Yorumlarınızı bizimle paylaşır mısınız?