Şimdiye kadarki en büyük yaban mersini bulundu

Şimdiye kadarki en büyük yaban mersini bulundu

Şimdiye kadarki en büyük yaban mersini Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na girdi. İşte tüm detaylar.

Avustralya’daki bir çiftlik, dünyanın en büyük ve en ağır yaban mersini yetiştirerek önceki Guinness Dünya Rekorunu kırdı. Golf topu büyüklüğündeki dev meyve, Avustralya’nın en büyük yaban mersini yetiştirme bölgelerinden biri olan New South Wales  Sahili’nde, Costa Group tarafından yönetilen bir çiftlikte Kasım ayında toplandı. Şu ana kadarki en büyük meyve 39,31 mm genişliğinde ve 20,4 gram ağırlığındaydı; bu da bir yaban mersininin ortalama ağırlığının yaklaşık 10 katıydı. Normalde bir meyve genellikle 1 gram ile 3,5 gram arasında olur.

Şimdiye kadarki en büyük yaban mersini bulundu

Bu hafta Guinness Dünya Rekorları, Corindi yaban mersininin dünyanın en büyük meyvesi olduğunu kamuoyuna doğruladı. 2020’de Batı Avustralya’da yetiştirilen bir meyvenin kırdığı önceki rekoru da geçti. Meyveyi yetiştiren ekibin bir parçası olan Costa Group’un kıdemli bahçıvanı Brad Hocking, “yeni bir rekor kırmaktan gurur duyuyoruz” dedi. Söz konusu meyve tamamen tüketici talebine yanıt olarak şirket tarafından geliştirilen yeni Eterna çeşidine ait.

Bay Hocking yaptığı açıklamada, “Meyve büyük olmasına rağmen birinci sınıf bir aynı çeşitteki meyvei geliştirirken bekleneceği gibi kalite veya lezzetten kesinlikle hiçbir ödün vermiyor” dedi. Ekip BBC News’e, çiftçilerinin bir süredir giderek daha büyük meyveler yetiştirdiklerinden dolayı bir süredir rekor kırdıklarını bildiklerini söyledi. Bu rekorlar devam da edecek.

Elden Ring’in Efsanevi Kılıcına Gerçekten Sahip Olabilirsiniz