Akciğer sağlığı için bunlara dikkat

Akciğer sağlığı için bunlara dikkat

Akciğer sağlığı için doktorlar bunlara dikkat etmenizi öneriyor. İşte tüm detaylar.

Hava kalitesi endişesinin artmasıyla birlikte akciğerlerimizin sağlığı hiç bu kadar önemli olmamıştı. Uzmanlar ciğerleriniz için yapabileceğiniz şeyleri anlattı. Akciğerlerimiz olmadan nefes alamıyoruz ancak onlara pek iyi bakmıyoruz. Peki organlarınızı sağlıklı tutmak için ne yapabilirsiniz? Göğüs hastalıkları uzmanları, solunum sisteminize ömür boyu nasıl bakacağınız konusunda bazı fikirler paylaştı. İlk olarak sigara içmek yasak. Manchester’daki göğüs hastalıkları uzmanı Philip Barber, “En önemli şey sigara içmemek” diyor.

“Ciğer kanseri İngiltere’de yılda 35.000 kişiyi öldürüyor; bu rakam meme, prostat ve kolorektal kanserlerin toplamından daha fazla. O yüzden öncelikle sigara içmeyin ve sigara içiyorsanız bırakmayı deneyin. Kendiniz için değilse başkaları için yapın. Southampton Genel Hastanesi’nde göğüs hastalıkları uzmanı ve Make Every Breath Count kitabının yazarı Pallavi Periwal, “Kapalı mekanda sigara içmek yalnızca kendiniz için değil, etrafınızdakilerin pasif sigara dumanına maruz kalması için de sorunlara neden olabilir” diyor.

Akciğer sağlığı için bunlara dikkat

Öyle ki “Sigara içiyorsanız, dumandan ölme olasılığınız %50. En iyisi hiç başlamamak ama herhangi bir zamanda tamaamen bırakmak da yine de işe yarayacaktır. Astım ve Akciğer Birleşik Krallık’ın tıbbi direktörü ve Londra Imperial College’da solunum tıbbı profesörü Nick Hopkinson, “Arabaların içindeki hava kalitesi genellikle dışarıdan daha kötü ve kirliliğe maruz kalma daha yüksek” diyor. “Yani trafiğe takılıp kalırsanız hava kaliteniz kötü olur. Yapabiliyorsanız aktif olarak seyahat etmek daha iyidir; yürümek, bisiklete binmek veya düşük emisyonlu toplu taşıma araçlarını kullanmak.”

Elden Ring’in Efsanevi Kılıcına Gerçekten Sahip Olabilirsiniz