Elon Musk Twitter’a hükmediyor!

Elon Musk Twitter'a hükmediyor!

CNBC tarafından tespit edilen ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) dosyasına göre Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, 2,89 milyar dolarlık hisse senedi satın aldıktan sonra Twitter’ın yüzde 9,2’sine sahip konumda. İşte detaylar.

Satın alma ile Elon Musk tekrar gündeme geldi. Twitter üzerinde hali hazırda ciddi bir kitlesi olan Musk şimdi hisse sahipliği bakımından da Twitter’a hükmediyor. Geçen hafta Musk bir tweet ile, “Twitter’da ifade özgürlüğü ilkelerine bağlı kalmamak demokrasiyi temelden baltalıyor” dedi. Musk, çok ciddi bir Twitter kullanıcısı ve 80 milyondan fazla takipçisi var, ancak platform kendisine sorun da getirdi. Ara ara attığı tweetler yüzünden başı belaya giren Musk şimdi platformda ciddi bir hisseye sahip. Attığı tweetler yüzünden mahkemelik olan Musk, bir federal yargıçtan, bazı tweet’lerin bir avukat tarafından incelenmesini gerektiren anlaşmayı eshetmesini istiyor.

Elon Musk Twitter'a hükmediyor!

Musk, geçen hafta “Twitter’ın ifade özgürlüğü ilkesine titizlikle bağlı kaldığına inanıyor musunuz?” sorusuyla bir Twitter anketi başlattı. Ayrıca kendi sosyal medya platformunu kurma fikri hakkında derin düşüncelere daldı ve “ciddi bir şekilde düşündüğünü” söyledi.

Takip eden bir tweet’te Musk, “bu anketin sonuçlarının önemli olacağını” söyledi. Fakat Tesla CEO’su kararını Twitter’ın hisselerini satın almakta kullanmış diyebiliriz. Şu anda Musk’ın hissesi Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey’i dahi geçmiş durumda diyebiliriz.

OPPO Reno7 Lite 5G teknik özellikleri ve fiyatı sızdırıldı