Nokia X6’nın Çin dışına çıkacağı tarih belli oldu

Nokia X6

Mayıs ayında Çin’de satışa sunulan Nokia X6, yoğun istek üzerine diğer ülkelerde de satışa çıkacak. Telefonun Çin dışına çıkacağı tarih belli oldu.

Bildiğiniz gibi HMD Global, yeni amiral gemisi akıllı telefonu Nokia X6’yı mayıs ayında piyasaya sürmüştü. Ancak yeni Nokia ilk başta sadece HMD Global’in anayurdu olan Çin’de satışa çıktı. Bir aylık bekleyişin ardından beklenen açıklama geldi ve telefonun Çin dışına çıkacağı tarih duyuruldu.

Nokia X6 dünyaya açılıyor

Telefonun Çin dışında satışa sunulacağı ilk ülke Hong Kong olacak. Telefon 17 Temmuz’da Hong Kong’da satışa çıkacak. X6’nın zamanla diğer ülkelerde de satışa sunulması bekleniyor.

Nokia X6

HMD Global ilk başta telefon X6’yı sadece Çin’de satışa çıkarmayı planlıyordu. Ancak telefonun Çin’de iyi bir satış performansı göstermesi ve diğer ülkelerdeki kullanıcılardan da talep gelmesi şirketin fikrini değiştirdi.

Bu arada telefonun Hong Kong’da Nokia 6.1 Plus adıyla satışa çıkacağı iddia ediliyor. Bu da telefonun Çin dışında Nokia 6.1 Plus ismini kullanacağını gösteriyor.

ZTE ABD’nin isteği üzerine CEO’sunu değiştirdi