Elon Musk manipülasyon yapıyor!

Elon Muk Starship hakkında konuştu: "Çok aptallık ettik."

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Musk manipülasyon mu yapıyor? Zira Elon Musk, kripto para piyasasındaki tüm dengeleri alt üst etti.

Dünyanın sayılı milyarderlerinden biri olan Musk geçtiğimiz hafta Dogecoin üzerine bazı açıklamalarda bulunmuş ve bu token’in önemli oranda değer kazanmasını sağlamıştı. Dogecoin’in ardından Musk bu sefer de Bitcoin’in tarihi bir rekora imza atmasını sağladı.

Peki Musk bunu bilinçli olarak yapmış olabilir mi? Malum Tesla 1.5 milyar dolarlık Bitcoin yatırımında bulundu. Yani 1.5 milyar dolarlık Bitcoin aldı. Bu alımın hemen ardından Musk, Tesla’nın Bitcoin’i ödeme aracı olarak kabul ettiğini duyurdu.

Yani Tesla’dan otomobil satın almak için aynı dolar, TL , Euro kullanır gibi BTC yani bitcoin de kullanılabilecekti.

Bu açıklamanın hemen ardından BTC tarihi bir rekor kırarak 47 bin dolar seviyelerine kadar yükseldi. Sadece bu hamle bile Musk’ın yaptığı 1.5 milyar dolarlık yatırıma milyonlarca dolar eklenmesini sağladı.

Elon Musk manipülasyon yapıyor!

Peki bu durumda Musk’ın yaptığı manipülasyon değil de ne? Bugün Musk başka bir kripto para birimine yatırım yapıp, ödeme aracı olarak kabul ettiğini açıklasa yine milyonlarca dolar kazanacaktır.

Sonrasında balina olarak tabir edilen yatırımcılar bu kripto para birimlerinden çıktığında ise ani değer kayıpları ile ufak yatırımcılar yokları oynamaya başlayacaklar.

Sonuç olarak kripto para piyasasında dengeler çok hassas. Sadece basit bir söylemle zirveye çıkıp, tek bir tweet ile alaşağı olabiliyorlar.

TikTok beğeni ve takipçi hilesi için tıklayın