Elon Musk Çin ziyareti teknoloji dünyasında heyecan yarattı

Elon Musk, banlı hesaplara af sunacak

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, Tesla’nın hem pazar payını hem de üretim gücünü arttırabilmek için Çin’i ziyaret etti.

Elon Musk Çin ziyareti teknoloji dünyasında heyecan yarattı. Tesla‘nın CEO’su Elon Musk, üç yılı aşkın bir süre sonra dünyanın ikinci büyük ekonomisi olan Çin’e ilk ziyaretini gerçekleştiriyor. Salı günü Pekin’e varan Musk’ın, Tesla’nın Şanghay’daki dev üretim tesisini ziyaret etmesi bekleniyor. Çin’e ayak basar basmaz Dışişleri Bakanı Qin Gang ile buluşan Musk, bu ziyaret hakkında henüz bir yorum yapmadı. Çarşamba günü Pekin’deki bir otelden ayrılırken, seyahatinin detayları hakkında gazetecilere bilgi vermekten kaçındı.

Elon Musk 2018 yılındaki tweet'iyle federal iş yasasını çiğnedi

Çarşamba gününün ilerleyen saatlerinde, Musk, Çin’in Sanayi Bakanı Jin Zhuanglong ile bir araya geldi ve elektrikli araçların gelişimini ele aldı. Çin Dışişleri Bakanlığı, Salı günü yaptığı açıklamada Musk’ın Tesla’nın işini Çin’de genişletmek istediğini belirtti. Çin, ABD’nin ardından Tesla için en büyük pazar konumunda bulunuyor. Bakanlık, Musk’ın toplantı sırasında ABD ve Çin ekonomilerini “birleşik ikizler” olarak tanımladığını bildirdi.

Elon Musk kasaba kuruyor!

Elon Musk Çin ziyareti teknoloji dünyasında heyecan yarattı

Öte yandan, Tesla, BBC’nin yorum talebine hemen yanıt vermedi. Musk, 141 milyon takipçisi olan Twitter’da alışılmadık bir sessizliğe büründü. Her ne kadar günde birçok kez tweet atan biri olarak bilinse de, Çarşamba günü öğlene kadar, Salı öğleden sonra ülkeye varışından bu yana hiçbir şey paylaşmadı.

Elon Musk, Twitter'ın uzaktan çalışma kurallarını yine değiştirdi

Bu arada Musk, Çin’e seyahat eden yüksek profilli ABD yöneticilerinden biri oldu. Bu hafta JP Morgan CEO’su Jamie Dimon da Çin’de, Apple CEO’su Tim Cook ise Mart ayında ülkeyi ziyaret etti. Ancak, Washington ile Pekin arasındaki gerilimlerin artmasıyla Tesla, zor bir duruma giriyor. Yatırım firması Wedbush Securities’ten Dan Ives, “Wall Street, Tesla’nın önümüzdeki yıllarda Çin’deki genişlemesinde herhangi bir aksama olmaması için Pekin’deki durumu yakından izliyor” ifadesini kullandı. Elon Musk Çin ziyareti teknoloji dünyasında heyecan yarattı.

Punisher yeni bir diziyle geri dönebilir