Elon Musk Apple arasındaki ipler geriliyor

Twitter hissedarı Elon Musk yenilikler getiriyor

Twitter’ı satın alarak bir kez daha tüm gözleri üzerine çevirmeyi başaran Elon Musk, son hamlesiyle bu kez karşısına Apple’ı almış oldu.

Elon Musk Apple arasındaki ipler geriliyor. Dünyanın en zengin insanları listesi bugüne kadar pek çok defa değişmiş, zirve pek çok milyarder isme ev sahipliği yapmıştır. Ancak muhtemelen hiçbir multi milyarder, Elon Musk kadar popüler olmamış ya da daha doğru bir ifadeyle Musk kadar gündemi farklı başlıklarla meşgul etmemiştir. Artık herkesin hem fikir olduğu bir konu var ki o da Elon Musk gündemde kalmayı ve konuşulmayı seviyor.

Elon Musk Apple

Son birkaç aydır Twitter satın alım süreci sayesinde bu hedefine fazlasıyla ulaşan dünyanın en zengin insanı, şimdi de Apple’a hedef tahtasına koymuş gibi görünüyor. Yaptığı bir paylaşımla Apple’ın App Store üzerinden olması gerekenden çok daha fazla komisyon aldığını söyleyen Elon Musk, bu uygulamaya son verilmesini istiyor.

Elon Musk Apple

Elon Musk Apple arasındaki ipler geriliyor

Aslında Elon Musk bu konuda yalnız da sayılmaz. Bilindiği üzere birçok yazılım firması Apple’ın katı komisyon uygulamasından şikayetçi olmuş, hatta birçoğu da çareyi yargıda aramıştı. Bununla birlikte, belli bir tutara kadar kazanç sağlayan yazılımcılardan %15, bu tutarın üzerinde kazanç sağlayan yazılımcılardan ise %30 komisyon alan Apple, bu uygulamasından vazgeçecek gibi görünmüyor.

Elon Musk Apple

Bununla birlikte bu kez komisyon tartışmasını gündeme taşıyan ismin dünyanın en zengin ve son zamanların da en popüler ismi olması, belki bu konunun Apple tarafından bir kez daha tartışmaya açılmasını sağlayabilir.

Microsoft Edge, Safari’yi geride bıraktı