HarmonyOS 150 milyon kullanıcıya ulaştı

h77

Huawei’nin Tüketici BG İcra Direktörü ve CEO’su Richard Yu HarmonyOS’un artık 150 milyondan fazla cihazda çalıştığını açıkladı

Açıklama, Huawei Geliştirici Konferansı 2021’de açılış konuşmasının bir parçası olarak yapıldı. 22 Ekim – 24 Ekim tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek olan konferans HarmonyOS, akıllı evler, akıllı ofisler, HMS Core ve daha fazlasıyla ilgili yenilikleri keşfetmeyi amaçlıyor.

HarmonyOS’un 150 milyonluk rakamı cep telefonları, tabletler, akıllı TV’ler, akıllı saatler ve IoT gibi çeşitli cihazlardan oluşuyor. Sonuçta işletim sistemi, cihazlar arasında etkileşim ve işbirliği düşünülerek tasarlanmış durumda.

HarmonyOS

Yu, işletim sisteminin yakında bu yılın sonuna kadar 200 milyon cihaza ulaşacağını ve olağanüstü bir büyümeyi kanıtlayacağını da sözlerine ekledi.

Ayrıca, HarmonyOS yazılım uygulamalarının küresel dağıtımı 5,1 milyondan fazla geliştiriciye, 170’den fazla ülke ve bölgeye ulaştı ve uygulamaların kümülatif dağılımı Ocak-Eylül 2021 arasında 332,2 milyara ulaştı. İşletim Sisteminin halihazırda 4000’den fazla akıllı ekolojik ürünü ve 1800’den fazla ekolojik ortağı var.

Huawei ayrıca Hongmeng OS geliştirme için yeteneklerin yakalanmasına yardımcı olmak için 17’den fazla yetkili üniversite ve 436’dan fazla üniversite öğretmeniyle işbirliği yaptı.

HarmonyOS, akıllı telefonlar ve tabletler için bir Linux çekirdeğini temel alırken ve çalışan Android uygulamalarını desteklemek için açık kaynaklı Android kodunu kullanırken, IoT cihazları için LiteOS’u temel aldığı bilinmektedir. İşletim sistemi ilk kez Ağustos 2019’da Honor Smart TV’lerle ortaya çıktı ve daha sonra Haziran 2021’de Huawei akıllı telefonlar, tabletler ve akıllı saatler tarafından benimsendi.

Huawei Watch GT 3 ve Watch GT Runner için geri sayım başladı