Elektrikli Scooter düzenlemesi yeni kurallar getirdi: Herkes scooter kullanamayacak

Elektrikli Scooter düzenlemesi

Elektrikli Scooter düzenlemesi ile birlikte yeni bazı kurallar geldi. Bu kurallar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından denetlenecek.

Özellikle son dönemlerde İstanbul trafiği iyice işin içinden çıkılmaz hale gelmişti. Bunun üzerine alternatif çözümler ortaya atıldı. İlk etapta insanlar motosiklet gibi araçlar kullanarak trafik sorununu atlatmaya gayret etti. Ancak bunun da trafiği tıkamasıyla birlikte şimdilerde elektrikli scooter çözüm oldu.

Büyük oranda artış gösteren kullanıcı sayısı yeni kurallar getirdi. Uygulanacak ilk kural lisans hizmeti ile ilgili. Elektrikli scooter hizmeti verecek olan şirketler kesinlikle lisans alacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu lisansları 2 yıl geçerli olmak üzere şirketlere verebilecek.

Elektrikli Scooter düzenlemesi sıkı denetlenecek

Getirilen yeni düzenlemelerden birisi de yaş sınırı ile ilgili. Buna göre sadece 15 yaş ve üzeri bu hizmetlerden yararlanabilecek. Kullanıcıların yaralanması gibi sorunlarının engellenmesi için böyle bir adım atıldığı düşünülüyor.

Elektrikli Scooter düzenlemesi

Düzenlemelerden bazıları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gelir sağlayacak. Park alanları için firmalar belediyeye işgaliye bedeli verecek. Böylece scooter hizmetleri nedeniyle kazanç sağlayan şirketler bu kazancının bir bölümünü belediye ile paylaşacak. Ayrıca şirketlere bu hizmetler için fatura kesilmesi şartı getirildi.

NIU ilk Elektrikli Kick Scooter’ını tanıttı

Son olarak scooter araçlarının toplu taşımalara giremeyeceği belirtildi ve sadece bir kişinin scooter kullanabileceği söylendi. Birden fazla kişinin tek bir scooter kullanmasına izin verilmeyecek. Tüm denetimler belediye ekipleri tarafından gerçekleştirilecek. Peki sizce alınan bu kararlar elektrikli scooter hizmetlerinde kaliteyi artıracak mı?