Elektrikli otomobil sektörü karışmaya başladı

Elektrikli otomobil fiyatlarında düşüş

Elektrikli otomobil denildiğinde akla gelen ilk marka Tesla olsa da, artık Amerikalı şirket en çok araç satan marka değil. Peki yeni lider kim dersiniz?

Elektrikli otomobil sektörü karışmaya başladı. Otomobil dünyası büyük bir dönüşümden geçiyor. Yakın zamana kadar tatlı bir hayal, bir beklenti olarak köşede duran elektrikli otomobil fikri, artık ete kemiğe bürünmüş bir halde karşımızda duruyor. Hatta bu araçların artık sektörü iyiden iyiye ele geçirmeye başladığını bile söyleyebiliriz.

Ford elektrikli otomobil

Elektrikli araç sektörünün bu kadar kısa bir süre içerisinde popüler hale gelmesinde, Amerikalı otomotiv devi Tesla’nın payı tabi ki yadsınamaz. Bu başarısının meyvesini uzun zaman yemeyi sürdüren Tesla için bu güzel günler artık sona ermişe benziyor. Yapılan son araştırmalara göre elektrikli otomotiv devi artık pazarın en çok satış yapan ismi değil.

Renault elektrikli otomobil

Elektrikli otomobil sektörü karışmaya başladı

Buna göre Tesla, 2022 yılının ikinci çeyreğindeki pazar payını yılın üçüncü çeyreğinde %11,7’den %12,6’ya çıkarmış olsa da, her iki çeyrekte de Çinli otomotiv devi BYD Auto’nun gerisinde kalmaktan kurtulamadı.

BYD Auto, 2022 yılının ikinci çeyreğinde elektrikli otomobil satışlarının %16,3’ünün sahibi olurken, bu oran yılın üçüncü çeyreğinde %19,7’ye çıktı. Yani her ne kadar Tesla iki çeyrek arasında artış odaklı bir ivme yakalasa da, BYD Auto bu konuda Tesla’dan çok daha başarılı.

elektrikli otomobil

Nitekim büyüme oranlarına bakıldığında, Tesla geçtiğimiz yıldan bu yana %43 oranında büyürken, BYD Auto’nun ise aynı dönem zarfında %197’lik büyüme oranı yakaladı.

TikTok şifre kırma 2022 yeni yöntem