Elektrikli çöp kamyonları yakında üretilecek

elektrikli cop kamyonlari

Birçok aracın elektrikli olmaya başladığı günümüz Dünyasında, elektrikli çöp kamyonları üretimine de başlanıyor. Tesla gibi Dünya çapında üretim yapan elektrikli araç şirketleri büyük önem kazanırken, Volvo Trucks gibi kuruluşlarda yarışa büyük bir hırsla devam ediyor.

Kamyonet, çekici, kepçe gibi birçok aracın yanı sıra; son üretilen elektrikli araçlar serisine çöp kamyonları da dahil oldu. 2018’de çıkardığı FL serisi ile bu alana adım atan Volvo Trucks, diğer şirketlere de yol açmış oldu. Volvo Trucks’ın alt markası olan Mack Truks, elektrikli çöp kamyonlarının üretimine yakında başlıyor.

Elektrikli çöp kamyonları çok sessiz olacak

Elektrikli araçlar, çok sessiz olmalarıyla biliniyor. Çöp kamyonlarının sessizleşmesini sağlamak için onların elektrikli olmasını sağlamak, şu an için geçerli bir çözüm gibi görünüyor.

Bu modelin 496 beygir gücündeki maksimum güç özelliği, en zor görevleri bile yerine getirmesini sağlayabilecek. Ayrıca, 4 adet bulunan lityum iyon bataryalar, 600 volt derecelendirmeyle motorları güçlendirecek ve bu sayede daha üstün bir performans sağlanacak.

Bu araçlarla ilgili en çok dikkat çeken özelliklerden bir diğeri de, yağ değişimi gerektirmemesi. Böylece operatörler, bu araçlarla daha az uğraşacak ve zaman tasarrufu sağlanacak.

Maliyetlerden kısmak isteyenler için de yağ değişiminin olmaması avantaj sağlayacak. İlerleyen dönemlerde daha çok aracın elektrikli sisteme dönüştüğünü görebiliriz. Sizce de bu tarz uygulamalar, çevre için önemli bir etki oluşturabilecek mi?

İlk elektrikli otobanlar kullanıma hazır!