Mercedes-Benz EQ C, casus kameralara yakalandı!

Mercedes Benz EQ C casus kameralara yakalandı

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz önümüzdeki yıl piyasaya çıkarmayı planladığı elektrikli SUV modelini test sürüşüne çıkardı. Mercedes-Benz EQ C, Almanya sokaklarında yoğun kamuflajlı olarak görüntülendi. Ancak yoğun kamuflajına rağmen mevcut GLC serisi ile benzerliğini saklayamadı. Buradan markanın tasarım yerine sıfır emisyon değerini hedefleyen EV (electric vehicle) konseptinin çevreci amacını öncelik gördüğünü anlıyoruz.

Alman üretici Mercedes-Benz EQ Concept fikrini ilk olarak 2016 yılında Paris Motor Show’da ortaya çıkardı. Gelecek tüm EQ Concept otomobilleri markanın özel olarak geliştirdiği EVA platformu üzerine inşa edilecek.

2019 yılında yola çıkması beklenen EQ C kompakt SUV, Audi E-tron, Jaguar I-Pace ve Tesla Model X’e rakip olarak gelecek. EQ C, 400 beygirlik güçlü motoru ile markanın SUV segmentindeki amiral gemisi Mercedes-AMG GLC 43’ün 362 beygir gücündeki yüksek performansını bile geride bırakacak. Bunun yanı sıra yeni EQ C, kullanıcısına tek bir şarjla 500 km menzil vadediyor. Bu rakam Audi E-tron ve Jaguar I-Pace ile benzer. Elektrikli otomobil piyasasının zirvesindeki isim Tesla ise Model X’in tek bir şarjla 565 km yol gidebileceğini iddia ediyor.

Peugeot CEO’su İddialı Konuştu