Nokia 9’un tanıtım tarihi belli oldu

Nokia9

Nokia lansmanının duyurusunu çok iddialı yaptı! Uzun süredir beklenen amiral gemisi Nokia 9, nihayet birkaç gün sonra geliyor.

Nokia 9 için tarih 21 Ağustos

Nokia gelecek salıyı işaret etti! “En çok beklenen telefonun tanıtımına hazır olun” sloganıyla etkinliğin duyurusunu Twitter’dan yapan Finlandiyalı şirket, etkinliğinde amiral gemisini tanıtmaya hazırlanıyor. Duyuruda telefona dair bir ipucu yer almıyor fakat Nokia 9 olacağına herkes kesin gözüyle bakıyor.

Peki tepe modelin öne çıkan detayları neler? İlk olarak Qualcomm’un Snapdragon 845’inden başlayalım. Nokia, piyasada bulabileceği en güçlü yongasetine telefonunda yer verecek. Bu bağlamda en sıkı rakiplere karşı performans alanında iddialı bir duruş sergilenecek.

Diğer önemli bir unsur OLED panel. Kesinleşmemiş olsa da tepe modele Samsung üretimi bir OLED panelin ekranın eşlik edeceği düşünülüyor. Bu da telefonu özellikle kendi fiyat seviyesinde oldukça dikkat çekici yapacak. Cihazın bir diğer güzel özelliği de ekrana entegre parmak izi okuyucuyu bulunduracak olması.

Gelgelelim yazılıma. Nokia’nın yeni modelinde saf Android bulunacak ve Android 9.0 Pie doğrudan kurulu olarak gelecek. Bu noktada daha hızlı bir arayüz ve daha çabuk güncelleme isteyenler fazlasıyla memnun olacaklar.

Diğer tüm detaylar ise önümüzdeki salı günü belli olacak. Görünüşe göre oldukça iddialı bir Nokia telefonu bizleri bekliyor.

3 ana kameralı Oppo R17 Pro için yeni tanıtım videosu