Elektrikli araçların hakimiyeti giderek artacak: Otomotiv sektörü yeniden şekilleniyor

Türkiye'nin elektrikli araç projelerine

Otomotiv sektöründe elektrikli araçların hakimiyeti sürekli artış gösteriyor. Bu durumun çok fazla getirisi ve götürüsü oluyor. Hadi gelin bu artışın perde arkasına birlikte bakalım.

Her geçen gün iyice belirginleşen elektrikli araçların hakimiyeti hem umut hem de endişe yaratıyor. Muhtemelen endişe yaratmasının nedenini az çok tahmin edebiliyorsunuzdur. Dünyanın önde gelen petrol üreticileri araçlarda elektrikli sistemlerinin giderek yaygınlaşmasını kendileri için bir tehdit olarak görüyor.

Buna ek olarak Toyota, Volkswagen ve Ford gibi devasa şirketler, kendi ürettikleri dizel araçlara pek bir alternatif istemiyor. Böylece hakimiyetlerini çok daha uzun bir süre devam ettirmeyi umuyorlar. Peki benzinli araç sektörü geriye düşmekten kurtulabilecek mi?

Elektrikli araçlar talep görmeye devam ediyor

Her ne kadar elektrikli araç sektöründe ağırlık Tesla şirketinde olsa bile, yine de birçok kuruluşun bu işin içerisinde olduğunu söyleyebiliriz. Otomobil sektöründe Volkswagen ve Audi gibi şirketler bile elektrikli araçlara yönelmeye başladı.

elektrikli araçların hakimiyeti

Tüm bunlara ek olarak Apple kısa bir süre içerisinde olmasa bile elektrikli araç üreteceğini açıkladı. Üstelik Honda gibi bir şirket onunla yüksek ihtimalle ortaklık kuracak. Böylece Apple gibi devasa bir şirket dahi elektrikli araçlardan yana oyunu kullandı.

Genel otomobil satışlarına bakıldığında elektrikli araçların her yıl en az yüzde 8 oranında daha fazla satış yakaladığı görülüyor. Bu gerçekten de oldukça iyi bir rakam. Üstelik Tesla dışında başka elektrikli araç şirketleri de kuruluyor. Bunlardan bazıları büyük iddialar ile piyasada.

Tesla araçlarında yangın riski giderek artıyor

Geleceğe baktığımız zaman elektrikli araç şirketlerinin en önemli kuruluşlar arasında yer alacağını söyleyebiliriz. Üstelik her geçen yıl bu firmalar bütün bölgelerde iyi satışlar elde etmeyi başarıyor. Peki siz elektrikli araçların geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.