Nintendo Switch almak için 5 neden!

Nintendo Switch

Türkiye’ye giriş yapan Nintendo’nun ses getiren konsolu Nintendo Switch’i almak için 5 nedeni sizler için bir araya getirdik. Farklı bir oyun dünyasına adım atmak isteyenleri haberimize alalım.

Nintendo geçtiğimiz aylarda Türkiye pazarına resmi olarak giriş yapmıştı. CD Media aracılığı ile Switch konsolu ile giriş yapan Nintendo, ülkemiz pazarına yeni ürünlerini tüm dünya ile aynı anda satışa sunarak büyük beğeni toplamıştı. Hem elde hem de TV’de oynanabilen bu konsolu almak için nedenlerimizi sizler için listeledik.

Nintendo Switch almak için 5 sebep!

Oyun gibi oyun!

Oyun gibi oyun başlığı biraz tuhafınıza gitmiş olabilir. Evet Nintendo hala oyun gibi oyun yapıyor. PC, PlayStation ve Xbox platformlarındaki oyunların son yıllarda sinematik evrene evrildiğine şahitlik yaptık. Ancak bu sinematik yönelim bazen güzel olsa da yaş ilerleyince sizi boğabiliyor.

İşten eve geldiğinizde stres atmak için konsolu açtığınızda bu tip oyunlarda sizi karşılayan karanlık bir dünya bekliyor. Bu da stres atmaktan çok yeni strese yol açabiliyor. Nintendo cephesinde ise işler çok farklı. Çocuk oyunu gibi görünen, ancak bulmacaları, mekanikleri ve zor bölüm tasarımları ile Nintendo oyunları sizi içine çekiyor.

Örnek vermek gerekirse Super Mario Odyssey oyununda sizleri kendilerine özel temaları olan farklı farklı dünyalar bekliyor. Bulmacalar ile gizlenmiş moon’lar, eğlenceli karakter tasarımları ve eskimeyen Princess Peach’i kurtarma senaryosu oyun oynadığınızı gerçekten size hissettiriyor.

IMG 3204 1

Switch’te bu tip eğlenceli oyunların haricinde; The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Doom, Skyrim, Wolfenstein II (thank you Bethesda), Dark Souls, FIFA 19, NBA 2K19, Diablo, Rocket League ve Fortnite gibi oyunlar da yer alıyor.

Indie dünyası elinizin altında

Son dönemde Indie yapımlarının ardı arkasının kesilmediğini fark etmişsinizdir. Ancak bazen öyle yapımlar oluyor ki AAA oyunlarından bile sağlam hikaye anlatımı ve konuya sahip oluyor. Çoğu Indie oyunu devasal 4K TV‘de veya PC’de oynamak bir süreden sonra baygınlık verebiliyor. Bunun nedeni ise çok basit. Kocaman ekranda piksel saymaktan gözleriniz yoruluyor.

Nintendo, Indie yapımlara önem vererek çok doğru bir hamle yaptı. Switch’in taşınabilir yapısından faydalanarak Indie yapımların elinizin altında olmasını sağladı. Yatarken, işe giderken veya afedersiniz ama tuvalette bile bu tip yapımları hiç sıkılmadan oynayabiliyorsunuz.

Indie yapımların daha küçük ekranda oynaması ise piksel sayma sorunsalını ortadan kaldırıyor. Bu sayede yapımlardan büyük keyif alabiliyorsunuz.

Taşınabilirlik

Gelelim konsolun en can alıcı noktası olan taşınabilirliğe. Nintendo DS ile başlayan en konsolundaki hükümdarlığını 3DS ile devam ettiren Nintendo, Switch ile bu pazarda yine varlığını gösteriyor. Dock’a takılı TV’de oyun oynarken, Switch’i çıkarttığınızda hiç bir takılma veya donma olmadan oyunları direkt elinizde oynamaya devam edebiliyorsunuz.

Örneğin; bir oyunda çok önemli bir yerdesiniz ve evden acil çıkmanız gerekti. Sorun değil Switch’i docktan çıkar ve yolda oynamaya devam et. Bu kadar basit. Peki, çözünürlük ve performans el modunda nasıl?

NintendoSwitch

Şahsen The Legend of Zelda: Breath of the Wild gibi devasal bir oyunu el modunda bitirmiş biri olarak performansta gözle görünür bir düşüşün yaşandığını söyleyemem. Ancak Doom ve Wolfenstein gibi 3. parti oyunlarda el modunda 1-2 FPS düşüklüğü yaşanıyor. Bu da detaylı testlerde yakalanabiliyor. Yani kullanımda bir sorun teşkil etmiyor.

PlayStation’ın Vita ile çuvallamasının ardından Switch bu pazarda da uzun yıllar liderliğini koruyacak gibi görünüyor.

Online oyun desteği

PlayStation 4’te online oyun oynamak için 23,99 TL ve Xbox One’da ise 59,99 TL ödemeniz gerekiyor. Nintendo Switch’te ise aylık 3.99 dolar yıllık ise 19.99 dolar ödemeniz yeterli. Nintendo, PlayStation ve Xbox gibi aylık ücretsiz olarak oyun vermek yerine; her geçen hafta genişleyen kütüphanesi ile NES oyunlarını sunuyor.

Nes manettes Nintendo Switch

Switch’in online servisi ile ayrıca oyunlarınızın save yani kayıt dosyalarını bulutta depolayabiliyorsunuz. Son olarak ilerleyen aylarda Online servis üyelerine özel eShop indirimlerinin olacağını da belirtelim.

Geniş aksesuar desteği

Nintendo’nun en sevdiğim özelliği olan aksesuar desteği Switch’te ayrı bir boyut kazandı. Rengarenk joy-con’lar, farklı oyun temaları ile süslenmiş Pro Controller’lar, Pokemon Let’s Go için hazırlanmış Pokeball, Super Smash Bros. Ultimate için GameCube kolu ve el modunda daha rahat oynamak için geliştirilen grip’ler.

Nintendo Switch

Switch’in aksesuar desteği az önce de belirttiğim gibi olabildiğince fazla. Ancak yukarıda saydıklarım yanlış anlaşılmasın bu aksesuarlar olmadan oyun oynayamazsınız diye bir şey yok. Nintendo bunları oyunlara renk katsın diye satışa sunuyor.

Xbox Live Gold Aralık oyunları belli oldu

Eğer Switch sahibiyseniz ve genelde TV’de oyun oynuyorsunuz Pro Controller, elde oyun oynuyorsanız ise Skull Co. firmasının grip’ini kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

fullsizeoutput b75