EKYS sonuçları bugün açıklanıyor!

EKYS sonuçları

Okullara müdür ve müdür yardımcısı seçmek için düzenlenen EKYS sonuçları bugün resmen açıklanıyor! Peki, EKYS sonuçları nasıl öğrenilecek?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan okullara müdür ve müdür yardımcısını seçmek için geçtiğimiz aylarda düzenlenen EKYS yani Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı‘nın sonuçları bugün açıklanıyor. EKYS sonuçları için kurulan OSYM Sonuç sayfasından sınavı kazananlar resmen bugün ilan edilecek.

E-Devlet ücretsiz maske nasıl alınır? İşte cevabı!

Peki, EKYS sonuçları ne zaman açıklanacak ve hangi siteden öğrenilebilecek? İşte Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınav Sonuçları hakkında merak edilen tüm detaylar!

EKYS sonuçları nereden öğrenilecek?

Türkiye saati ile öğle vakitlerinde açıklanmasını beklediğimiz bu sonuçlara buradan ulaşabileceksiniz. EKYS sonuçlarınızı öğrenebilmek için T.C kimlik no ve aday şifresine sahip olmanız gerektiğini belirtelim.

Sınav sonucuna itiraz etmek isteyen öğretmenler, 9 Nisan 2020 tarihinden itibaren en geç 10 gün içerisiden ÖSYM sayfasında bulunan dilekçe örneğini kullanarak sonuçlara itiraz edebilecek. Coronavirus sebebinden dolayı bu itirazın dijital ortamda yapılma ihtimalinin olduğunu belirtelim.

EKYS sonuçları 2020

EKYS sonuçlarının açıklanması ile okullara ilk defa yönetici olarak atanacak olanların en az 60 puan alması gerekiyor. Sınavdan 60 puan ve üzeri alan öğretmenler daha sonra mülakata tabii tutulacak. Yazılı sınavın yüzde 80’i ve mülakatın yüzde 20’si hesaplanarak yeni puan belirlenecek. Daha sonra öğretmenler yeni okullarına yönetici olarak atanmayı bekleyecek.

EKYS hangi şartlar altında geçerli sayılacak?

  • Sınava atandığı salonda girmesi
  • Sınav başlamadan önce Sınava Giriş Belgesini sınav görevlilerine teslim etmesi
  • Kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaması
  • Cevaplarını sınav süresi içinde cevap kâğıdının ilgili alanına işaretlemiş olması
  • Cevap kağıdına T.C. Kimlik Numarasını ve soru kitapçığı numarasını doğru olarak yazıp kodlaması
  • Soru kitapçığı ile cevap kâğıdına yazması, işaretlemesi gereken tüm bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması
  • Sınav sorularını, sınavın cevaplama süresi başlatıldıktan sonra okumaya başlaması
  • Sınav süresi bittikten soruları okumaması ve cevap kâğıdında işaretlemeye devam etmemesi
  • Sınav sonunda soru kitapçığını (sayfaları eksiksiz olarak) ve cevap kâğıdını sınav görevlilerine teslim etmesi