Ekran kartı madencileri fiş çekmeye başladı!

Bitrota 1 milyar TL

Ethereum madenciliğinin sona ermesiyle birlikte madencilik yapanlar fiş çekmeye başladılar. Hali hazırda diğer kripto paraların ETH kadar gelir getirmemesi, madenciler için sonu hazırlamış oldu. İşte detaylar.

Ekran kartı madencileri fiş çekmeye başladı! Yapılan güncelleme sonrasında ETH madenciliği sona ermişti. Özellikle son dönemde madencilik gelirleri önemli oranda azaldı. Ekran kartları ile madencilik yapanlar gelirlerinin neden azaldığını merak ediyor. Hemen açıklayalım.

Para kripto para birimleri ve madencilik

Düşüşteki temel neden tabi ki diğer kripto paraların ETH kadar gelir getirmiyor oluşu. Hali hazırda Türkiye’de elektrik diğer ülkelere göre daha ucuz. Fakat buna rağmen Türkiye’deki gelirler bile fatura tutarını karşılamaya yetmiyor.

bitmain madencilik

Ekran kartı madencileri fiş çekmeye başladı!

Son dönemde madenciliğe giriş yapan ekran kartı yani GPU sayısı önemli oranda azaldı. Fakat diğer kripto paralar çok fazla değer kaybetmediği için TL bazında çok fazla düşmedi.

Kripto Madencilik

Lakin burada önemli olan dolar bazındaki gelirler diyebiliriz. Gelirlerinize dolar bazında baktığınızda kazancınızın düştüğünü görebilirsiniz. Elbette kazdığınız coinleri anlık olarak bozuyorsanız sorun yok. Yine dolar tarafında çok fazla kaybınız olmayacaktır. Lakin elde tutup yıllık bazda belli bir coin kazma hedefiniz varsa o zaman biraz sıkıntı olabilir.

Eğer coin fiyatları bu şekilde düşmeye devam ederse, muhtemelen madenci gelirleri dolar bazında daha da düşecektir. Yine de bekleyip göreceğiz. Fakat kripto para madenciliğinin büyük oranda bittiğini söyleyebiliriz.

Xiaomi yeni elektrikli scooter modeli ülkemizde satışa sunuldu